Världens första IKEA varuhus 50 år!

Idag den 28 oktober 1958 slogs portarna officiellt upp på IKEA i Älmhult. Inte klokt att Sverige har levererat platta paket i ett halvt sekel. Om du besökte något av varuhusen idag så bjöds det på prinsessbakelse och  alla  anställda fick ett ex. av jubileumsboken Svenska folkets möbelminnnen. Den är jätteinspirerande i sitt utförande det lilla jag hunnit bläddra i den.

Är du IKEAfrälst tycker jag du ska bänka dig framför SVT2 och Rakt på med K-G Bergström där han intevjuar grundaren Ingvar Kamprad. Det ska jag göra.

Uppdatering efter interbjun med IK: Jag förstår precis varför jag så länge drömt om att jobba, och nu också jobbar, på iKEA. Att höra Ingvar berätta om deviser och kärnvärden kan ju för en utomstående upplevas som floskler, men faktiskt så genomsyrar denna smått fantastiska mans vision, hans IKEA, hela vägen från honom till yttersta fönsterputsare och lyckas hålla varumärket i linje ut i vartendaste ett av de 285 varuhusen (i 24 olika länder). Därför kommer IKEA att finnas om ytterligare 50 år.
En gång, innan jag jobbade för det stora möbelföretaget, blev jag uppringd på mobilen av Mr IK himself, men det är en annan historia...


Sedemera reklamchefen Gillis Lundgrens dotter Ewa var en del av invigningen 1958
.
Bild: ikea.com

Kommentarer
Postat av: Johanna.B

Grattis IKEA säger vi idag! Hade jag inte haft så mycket plugg att ta i tu med idag så hade jag nog åkt och ätit lite tårta och plockat med mig den där boken. Läste om den i senaste nyhetsbrevet, verkar väldigt kul. Finns den bara att få tag på i varuhusen?



Kram

/Johanna

2008-10-28 @ 20:24:34
URL: http://www.johannabillingskog.se
Postat av: Johanna.B

Spännande med telefonsamtalet från mr.Kamprad. Den historien tror jag du måste berätta!



Min egna lilla ingvar (pallen) har faktiskt konstigt nog aldrig hetat ingvar i mina ögon utan har ända sedan han kom hem hetat Bosse. Han är helt enkelt en Bosse. Don't ask why!



Kram

/Johanna

2008-10-28 @ 22:47:31
URL: http://www.johannabillingskog.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback