Gårdshuset av Ernst Kirchsteiger

Jag vet inte hur det är med er men jag har totalt missat att Ernst Kirchsteiger har ritat en friggebod. Tur att det finns dagspress! För byggblocksbolaget Maxit har han alltså ritat ett gårdshus i friggebodsmåttet 15 kvm. Enligt honom själv har en barndomsdröm gått i uppfyllelse i och med formgivningen av stenhuset och materialet förklarar han med att det är lite som att bygga med lego. Jag tänker inte gå in på själva konstruktionen även om om Maxit DSM verkar vara en revolution i sig, för i vanlig ordning är det form och funktionen som tilltalar mig. Formen är superläcker, för mig känns den verkligen arkitektonisk, och jag ser verkligen fram emot att få se huset i lite olika färgställningar. Tänk vad läckert det skulle vara i falugrönt!

I höst kommer man kunna köpa Gårdshuset byggklart men om man vill se det i verkligeheten innan dess så får man ta sig till Husmässan i augusti. Undrar vad prislappen hamnar på?


Foto: t vä skärmdump från aftonbladet.se och t hö pressbilder Maxit, fotograf Christer Pöhner

Kommentarer
Postat av: Mor

Vilken TUR att Ernst finns..:)

DET huset vill jag ha på min kolonilott.. Wooaw!

Puss från Mor!

2009-06-19 @ 11:59:38
Postat av: Jessica Stegert

Har haft kontakt med Maxit och huset kommer att kosta runt 100.000kr men då ingår allt byggmaterial samt en del av inredningen. Tyvärr blev jag själv lite besviken när jag äntligen fick se den färdiga produkten. Hade väntat mig mer av Ernst, speciellt med det priset. Vi, som var så säkra på att det var det uset som skulle pryda år bergsaltan kommer att återgå till vår grund idé med ett liknande hus byggt efter eget huvud och till en minimal kostnad i jämförelse. Tråkigt, men så får det bli. Inget Ernst-hus för oss.

2009-07-15 @ 22:51:13
Postat av: Sara

Jessica: Herre min hatt! 100 papp för den lilla kojan, det var verkligen i mesta laget. Jag har ju inte sett skapelsen i verkligheten men jag kan nog förstå din besvikelse. Helt rätt att ni går efter eget huvud. Färdiga lösningar är bara för dem som inte har idéer eller tid ;-). Lycka till!

2009-07-15 @ 23:27:58
URL: http://littlemissfixit.blogg.se/
Postat av: Hemmakanalen.se

Hej,

Just nu kan ni tävla om Ernst Gårdshus från maxit Sverige på http://www.hemmakanalen.se. Tävlingen pågår till den 16 augusti 2009.

2009-07-29 @ 15:23:30
URL: http://www.hemmakanalen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback