Midsommarpyssel - krans

Imorgon bitti åker vi till Ulricehamn och firar midsommar med Jespers familj. Det är mycket att fixa såhär kvällen före men det är lite pyssel som måste få ta plats. Midsommarkransen.

Idag hade vi ett gäng tjejer från floristlinjen som band kransar på jobbet, och när allt inte gick åt fick jag med mig blommor och stomme hem så här ska bindas.
Det är ganska fiffigt att använda sig av en ståltrådstomme som är lindad med floratejp för då kan man mäta ut rätt storlek från början och t o m justera den om man bara böjer ändarna till ett J som man hakar i varandra. Tejpen är maskerande grön och lite klistrig vilket gör att den håller blommorna på plats. Stommen bör vara lite större än huvudet eftersom blommorna tightar till den.

För en blomster-look på kransen virar man stommen med blad först och sedan med små blombuketter tätt hela vägen om. Vill man däremot ha en blandad variant så lindar man lite blad och lite blommor varvat. Det bästa är att använda tunn grön ståltråd, som både är stark och mer eller mindre osynlig, men det har inte jag så då får det duga med sytråd av polyester.
Krysantemum, nejlikor, blåklint och en grön kvist som jag inte vet namnet på kom jag över, men egentligen är midsommarkransar björkris och ängsblommor för mig. Spraya kransen med lite vatten och lägg den i kylen när den är färdig så håller den sig fräsch.

Hur kommer din krans att se ut?


Foto: Sara Zetterström/Little Miss Fix It

Kommentarer
Postat av: Mor

Vilken vacker krans!

Puss och kram på dig Pyssel-Filippa.. och jag önskar Er en riktigt härlig Misommarhelg!!!

2009-06-19 @ 12:02:05
Postat av: Anna-Karin

Trevlig midsommar Sara!

2009-06-19 @ 15:41:54
URL: http://nancyandi.blogg.se/
Postat av: hemmabloggaren

Ööööö, några kransar bidde det inte tyvärr, saknar liksom helt talang för sånt. Men din ser underbar ut.



Hoppas midsommaraftonen var magisk som sig bör :D

2009-06-20 @ 19:46:41
URL: http://hemmabloggaren.blogspot.com
Postat av: silly

fan kommer inte mina kommentarer fram!?

2009-06-20 @ 19:51:46
URL: http://sillyhilton.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback