Se dig omkring och låt dig inspireras

Idag är jag uppe med tuppen och när jag plockade undan småvaserna i köket slog det mig att inpisration är en het potatis!

Läser man en intervju med en formgivare kan man ge sig sjutton på att frågan "-vad inspireras du av" dyker upp, för inspiration är något viktigt och livgivande! Detta med vad som slår an den där strängen som klingar till och får någon att vilja skapa något är såklart högst individuellt. Själv är det mest kortfattade svaret (med det största innehållet) att jag inspireras av livet. Det kan vara en snigels väg genom gruset på löprundan som får mig att rita sniglar på ett födelsedagskort, ett barns sätt att själv klä sig i okonventionella färgkombinationer som ger mig lust att tapetsera om eller en dyr förälskelse i en möbel som föder tanken om ett billigare alternativ som behöver lite hjälp på traven. Jag tycker det är synd att vi lever i en värld där det är fult att härmas, där man alltid måste hitta på allt själv. Självklart finns det en gräns för vad som är stöld och rent plagiat, men är inte efterapning ändå det bästa betyget för att man gjort någonting bra? Och om man inte härmades, så skulle ju utveckligen gå så otroligt långsamt. För ett par veckor sen gick jag förbi skylten till en klädbutik och fick syn på denna lilla vas (t vä). När jag veckan senare kom hem med min bukett snittblommor hade idén om att sätta en blomma i varsin liten vas på ett stort fat istället för alla i en och samma fötts!

Vad inspireras du av?

Foto & kollage: Sara Zetterström/Little Miss Fix It

Kommentarer
Postat av: Caroline

HIttade till din blogg när jag sökt epå vaserna. Äntligen hittade jag vem som gör dem :)-



Jag inspireras mest av former och färger jag ser, oavsett vad jag gör, så kan det dyka upp nåt som inspirerar och så sparar jag det i att-göra-biblioteket i huvudet. Jag tror att det vi ser föder en ny idé hos oss själva och så tror vi att vi hittat på nåt nytt, så frågan är var gränsen går mellan att härma och inspiration. Vi ser ju samma saker, men tolkar dem olika.



Imorgon ska jag köpa vas!

2010-05-17 @ 11:37:02
URL: http://mininspiration.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback