Bara en dåre gör ett svart ekgolv

Ända sen vi flyttade in i vår lägenhet för två år sedan har jag drömt om att måla vårt ekparkettgolv svartbrunt. Jag kan tycka att oljade ekgolv är vackra men att lackade historier som vårt blir lite för röda för min smak. Nu när vi inom en snar framtid förhoppningsvis har omvandlat hyresrätten till en bostadsrätt är det dags att sluta drömma, det är liksom fritt fram. För ungefär ett år sedan kom Tarkett med sin nyhet svart ekgolv. En produkt som de lanserade under denna paroll:


Foto: skärmdump från tarkett.se

Det kanske stämmer, med tanke på att av 108 kvm lägenhet så består 80 kvm av ett enda stort stycke golv så det är ju inte direkt så att man kan "testa" lite i ena hörnet...

Dela gärna med er av era erfarenheter, måste man dammsuga oftare t ex?


Kommentarer
Postat av: Ulrika

Hej stumpan!

Ja, tyvärr så lär du dammsuga oftare, jag har mörkgrått trägolv i köket och dammet syns mycket snabbare... :-( kan bara tänka mig hur det skulle vara på ett svart golv då...

Kram kram

2009-11-03 @ 07:50:44
Postat av: Linruz

Har tyvärr in gen erfarenhet av det men håller med dig. Det är GRYMT snyggt.

ha en fin dag.

Kram Lina

2009-11-03 @ 08:49:39
URL: http://www.linruz.se
Postat av: Ulrika

En kompis till mig målade alla trägolv svarta och det blev verkligen kanonsnyggt!! Men...tyvärr syns precis allt nu. Man får nog räkna med att dammsuga lite oftare med svart golv.

2009-11-03 @ 09:22:56
URL: http://www.snyggtigen.se
Postat av: Anna

Ja man måste absolut dammsuga oftare - har en kompis med liknande golv. Sen är det alltid klokt att tänka på andrahandsvärdet av lägenheten när det är en bostadsrätt och svart golv är ungefär lika ute som högglansiga skåp. Men om du gillar det och tänker bo där länge ska ju inte lite extra dammsugning stoppa dig! Eller köp en swiffer - bäst på daglig damning!

2009-11-03 @ 13:20:24
URL: http://totti.wordpress.com
Postat av: Anna-Karin

Ingen erfarenhet, men nog är det läckert. Ska bli kul att ses på söndag by the way :-)

2009-11-03 @ 18:36:01
URL: http://nancyandi.blogg.se/
Postat av: Hildur

Japp, dammsugning lär behövas betydligt oftare. Jag vet... innehavare som man är av totalt 60 kvm svart golv. ;-) Syns snart... sååå kul! Kraaam

2009-11-03 @ 21:53:23
URL: http://www.kanal5.se/fixaodona
Postat av: Sara

Oj vad många kommentarer, härligt!

Ullis: Ja, jag har en känsla av det, vi målade trappen mörkgrå för ett par år sedan.. mycket skräp blire ;-). Kram på dig gumman!



Lina: Ja, det är faktiskt så snyggt att jag nästan börjar tro mig själv när jag säger att det inte är så jobbigt att dra fram dammsugaren varje dag... ;-)



Ulrika: Hmm, jag kanske kan deala till mig en överrenskommelse med maken... "Du dammsuger och jag.. ehh tvättar fönstrena " ;-) Tack för fina nyhetsbrevet fresten.. så fin layout!



Anna: Jag har aldrig varit vidare trendkänslig, men visst bör man ta en ev. värdeförminskning i beaktande.. men vår lägenhet är redan svårsåld.. antingen älskar man den eller hatar den, har vi märkt. :) Men som sagt, trendsynpunkten är inget jag väger in, jag går på känsla! Tack för swiffertipset :-)



Anna-Karin: Det ska bli griimt kul!! På tiden att "vi slutar träffas så här.." ;-)



Hildur: Skulle inte du sova nu... ;-), mm, det oroar mig lite eftersom jag och dustbustern inte är de tightaste polare ha-ha. Jag ska joina dig i Residence, Hus&Hem och Sköna hems happyland... See 'ya soon baby!! Kram kram



2009-11-03 @ 22:17:02
URL: http://littlemissfixit.blogg.se/
Postat av: Inspirera Mera

Jag har inte heller någon anning, men som sagt snyggt är det iallafall.



Såg att du ska till Göteborg i helgen, det ska bli kul att träffas!

Kram Sandra

2009-11-04 @ 00:23:21
URL: http://inspireramera.se
Postat av: Camilla E Lindström

Hej

Nu har du sista chansen att Vinn en handväska värd 950 kr från Caia of Sweden



Tävlingen pågår tills onsdagen den 4 november kl. 23:59.



Tävla här:http://emring.blogspot.com/2009/10/tavling-vinn-handvaska-fran-caia-of.html



Mvh Camilla

2009-11-04 @ 15:29:51
URL: http://emring.blogspot.com
Postat av: NOOK Elin

Min kompis har svarta golv i deras vindsvåning, galet snyggt och galet dammigt!

2009-11-09 @ 11:57:31
URL: http://nook.webblogg.se/
Postat av: Ottomar

Jag har svartbetsade furugolv i mitt kök och hall. Tycker att det funkar alldeles utmärkt, så jättedammigt tycker jag inte det blir, stänk och sånt syns dock lite i köket men kör säger jag. Se till bara att täcka över allt med Ossmo hårdvaxolja el liknande så slipper du fläckar.

Ett tips är att ha ett litet sopset stående lätttillgängligt för att tand hand om smulor och annat.

2009-11-09 @ 20:49:33
URL: http://www.ottomar.se
Postat av: Malin M

Vi har betsat vårt ekgolv svartbrunt (mer åt det svarta än det bruna hållet, nästintill svart). Är man pedant ska man INTE ha ett så pass mörkt golv, för redan en stund efter att man har varit framme med dammsugaren kan det se ut som att man skulle behöva ta en liten runda med den igen!! Vi älskar vårt golv och när vi pratar om hur vi ska göra med golvet i ett framtida boende har vi ibland sagt att vi nog får slopa ett mörkt golv igen, just pga att det ser så skitigt ut snabbt... Men ibland känns det HELT klart värt det, för det är, enligt mig, sååå estetiskt tilltalande!!



Lite roligt är dock att man får ett renare hem... eftersom man tvingas städa oftare! Ett golv i en "städvänligare" färg är ju lika skitigt egentligen, bara det att det inte syns!



Jag är allergiskt mot vanliga ekgolv...



Lycka till med ditt beslut!!



/Malin M



2009-11-10 @ 23:01:25
Postat av: Cissi

Dammet kommer ju synas lite mer, tyvärr. Vi har svarta möbler i vardagsrummet och sovrummet och jag dammtorkar 2ggr i veckan minst.

Vi ska köpa en självgående dammsugare som gör jobbet när vi inte är hemma. Jag räknar med att vi måste ta fram den andra dammsugaren kanske nån gång varannan vecka (?!) Det kanske kan vara något?

2009-11-13 @ 19:00:23
URL: http://wallpaper.blogg.e
Postat av: Sara

Tack för alla kommentarer till detta inlägg!! Vi funderar och funderar...

2009-11-14 @ 08:17:07
URL: http://littlemissfixit.blogg.se/
Postat av: Kiki

Vi har fixat alla våra plankgolv på nedanvåningen. Alla är behandlade med vitpigmenterad mattlack utom i hallen där det är svart lack. Vi har dessutom en vit trappa... Jag upplever att dammet syns lika mycket på alla golv.

Innan vi fixade dem var de lackade och fått en gammal orangefärgad ton och visst var det mer praktiskt... förutom när man tappade saker på golvet i köket - man hittade dem aldrig igen... ;)

Mitt svar är att - visst ser man dammet och visst måste man dammsuga mer. Men hellre det än "syns inte, finns inte" :)

2009-11-15 @ 21:38:40
URL: http://maximilia.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback