Ett unikt duschdraperi - att ge uttryck för ett intryck

Nu är det dags att visa det färdiga resultatet av mitt söndagspyssel för ett par veckor sedan. Det hela började en fredag i höstas när jag min vana trogen bläddrade i DI Weekend och fick syn på en helsidesannons från IKEA (jag sparade tidningsutklippet med hela annonsen för detta inlägg men eftersom det var så länge sedan har det troligen tagits för skräp och hamnat i soporna). Den visade badrumsserien GODMORGON och det som fångade mig var duschdraperiet på bilden, för det är nämligen inget befintligt duschdraperi från badavdelningen utan en metervara. Det är ju så med reklam, foto och styling att man kan hitta på lite vad som helst. Men fy sjuttsingen vad fint tänkte jag och blev genast superinspirerad: ett tyg är kanske inte optimalt som duschdraperi men om man förstärker det kanske..?

Sagt och gjort, jag köpte ett neutralt vitt SAXÅN duschdraperi, ett par meter IKEA STOCKHOLM BLAD metervara och svart sidenband från julsortimentet KOTTE, allt från IKEA. Eftersom metervaran var smalare än draperiet klippte jag bort den överflödiga plasten. Sen sydde jag fast draperiet på insidan genom att vika tyget över kanten och sy i överkant och på sidorna. Jag fållade istället nederkanten på tyget eftersom jag där inte ville sy ihop det med draperiet som då hänger fritt så att vattnet rinner ner på golvet istället för att sugas upp av tyget. Slutligen sydde jag tio knapphål i överkant (en färdighet jag inte underhållit sedan syslöjden i mellanstadiet!). Precis som till det gamla draperiet använde jag inte vanliga draperiringar utan 25 cm långa sidenband som jag trädde i hålen och knöt som rosetter. Allt som allt gick det i runda slängar på 200 kr. Billigt och ganska unikt.

Jag får ibland frågan vad jag får alla idéer ifrån och vad som inspirerar mig och svaret på det är inte så lätt, det kan vara vad som helst, det gäller bara att vara uppmärksam på de signaler man får när hjärnan går i spinn och gillar något. I det här fallet var det redan någon som hade kläckt idén och jag gjorde den bara till min egen. Intryck till uttryck.


Foto: annonsbilden (överst) från IKEA, övriga Sara Zetterström, Little Miss Fix It

Kommentarer
Postat av: pernilla

Haha! Jag såg din kommentar hos mig nu. Hoppas att du mår bättre.



Så fint det blev med draperiet! Betongklockan är toksnygg och jag sitter suktar efter den nästan varje morgon vid frukosten. =)

2010-02-02 @ 19:02:05
URL: http://vitaparlor.blogspot.com
Postat av: Matilda

:) så fint duschdraperiet blev!!

2010-02-02 @ 19:51:57
Postat av: Emelie

Åh så fint! Tack för inspirationen! Kram

2010-02-02 @ 20:45:29
URL: http://www.emelish.blogspot.com
Postat av: Sara/Little Miss Fix It

Tack! Vad roligt att ni gillar det :). Lova att hojta till om ni gör något liknande va. Kram

2010-02-03 @ 07:40:54
URL: http://littlemissfixit.blogg.se/
Postat av: Frida

Supersnyggt! Sugen på att göra nåt sånt själv. Har dock 27 mil till IKEA så det blir ett dyrt och tidskrävande projekt i så fall... :-p

2010-04-06 @ 15:42:04
URL: http://fridabjorklund.com/blogg
Postat av: Maria P

Hej!



Vilka fina duschdraperier och vilken läcker blogg!



Ni vet väl om att INR just nu kör en tävling där man kan vinna snygga duschväggar om man skickar in foto på ditt duschdraperi?



Sen kan man rösta på sitt och andras bidrag på Facebook-sidan!



Kan varmt tipsa om det! :)



Lycka till!

Maria

Postat av: Jenny

Jättefint! Men hur håller det sig i längden tycker du, har det inte blivit lite sunkigt nu? :)

2010-07-26 @ 21:17:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback