Smit(h)tande ränder av Möbelmässans hedersgäst

Veckans detalj kommer garanterat vara randen. Imorgon slås portarna till möbelmässan i Stockholm upp och årets Guest of Honour är ingen mindre än den brittiske designern Sir Paul Smith. Paul Smith föddes 1946 och är kanske mest känd som modeskapare. 1970 öppnade han sin första modebutik i hemstaden Nottingham. Ganska snabbt blev randen hans signum och när han slog igenom på bred front bestämde han sig för att skapa "den slutgiltiga randen". Han tog fram ett mönster med 28 ränder, men den löjligt dyra produktionskostnaden fick honom att minska antalet ränder till fjorton och att trycka mönstret istället för att väva det. Idag är Paul Smiths ränder världskända och finns förutom på kläderna även på toalettsitsar, paraplyer, cykelsadlar, gosedjur, vattenflaskor, möbeltyger, tekoppar och bilar - för att nämna några av alla produkter som blivit smit(h)tade.



Den som hoppas på att få se hans specialritade lounge på mässan i en randig uppenbarelse blir förmodligen besvikna då det ryktas om att han använt sig av ett mer blommigt uttryck, så vid närmare eftertanke kanske det är blommigt som blir veckans detalj? Nåväl, det är tveksamt om ränderna någonsin går ur Paul Smith. En rolig sak som jag inte visste var att även denna världsdesigner bloggar! Mer om hans "vardagsliv" kan du läsa här.

Alla som ska till möbelmässan räcker upp en hand! *räcker upp en hand på fredag*

Kommentarer
Postat av: Hildur - fixa&dona

Räcker upp tre händer! ;-) Torsdag, fredag och lördag. Vi ses! Kram

2010-02-08 @ 21:57:52
URL: http://fixaodona.blogg.se/
Postat av: Åse - Interiörguiden

Det är verkligen mycket fint, jag gillar speciellt hans laptop-väska!



Min förra blogg har gett upp pga otäcka virusar, så jag har (tvingats) börja om med ny adress, du är hjärtligt välkommen att besöka mig på http://interiorguiden.blogspot.com/

2010-02-16 @ 10:22:45
URL: http://interiorguiden.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback