Matsalsbord - vitt och stort så in i Norden

Ni som har hängt med ett tag här på bloggen vet att jag i höstas gjorde en lång lista på saker som jag skulle göra för att få till vardagsrummet som jag vill ha det. Överst på den listan var att lämna in vårat matsalsbord på lackering, något som skjutits på framtiden och visst är det så att ibland händer (eller som i det här fallet: händer inte) saker av en anledning för i veckan så dök det upp ett vitt NORDEN-bord på fyndavdelningen. Som nytt, fast billigare! Bordet vi tänkt lämna på vitlackering var ett likadant bord i massiv björk och det som hindrade oss var att det inte var riktigt lika rymligt och proportionerligt längre eftersom vi kapade skivan för några år sedan för att få plats med det i vår gamla lägenhet. Så nu fick vi liksom ett likadant bord till fullstorlek (100x266 cm med iläggsskiva) som redan är vitt. NORDEN är ganska rustikt och har en lätt lantlig känsla över sig, något som kanske kunnat krocka i vår lite modernare stil. Men jag älskar det och tycker att det passar bra hos oss eftersom det funkar perfekt som sybord, matbord som easy-peasy rymmer åtminstone 14 gäster och även håller att dansa på!

PS. ett bättre begagnat NORDEN-bord i björk, lite kortare med åldern som sig bör, med tillhörande karaktärsdrag i form av solblekning och repor... anyone? DS



Foto: Sara Zetterström, Little Miss Fix It



Kommentarer
Postat av: Hildur - fixa&dona

Oh så fint! Precis ett sånt bord är jag på jakt efter. Men har lovat maken att sälja det nuvarande INNAN det blir inköp av ett nytt. ;-)

Kram på dig och trevlig vecka!!! Vi hörs!

2010-01-17 @ 23:52:46
URL: http://fixaodona.blogg.se/
Postat av: Lotten

Supersnyggt! Hade jag haft mer plats och inte haft mitt älskade gamla slagbord så hade det blivit ett vitt Norden för mig med ;-)

2010-01-18 @ 08:52:52
URL: http://ornnastet.blogspot.com
Postat av: Camilla

Grattis till ett bra köp! Vi lämnade in vårt Norden-bord för lackering för ett par år sedan (innan de gick att köpa i vitt) och vi är supernöjda.

2010-01-18 @ 10:56:44
URL: http://formista.blogg.se/
Postat av: Purple Area

Så fint det blev med det vita!

2010-01-18 @ 16:21:55
URL: http://purplearea.blogspot.com
Postat av: jenny

Det blev ju jättesnyggt! Jag är helt såld på olika sorters stolar till ett snyggt matbord och har funderat på om detta ska bli mitt kommande projekt! Din "matsalsgrupp" är precis en sån som har jag har haft i bakhuvudet, haha! Jag ska visa karln och se vad han tycker...:)

2010-01-19 @ 08:45:54
Postat av: Martina

Fasen va snyggt!

2010-01-19 @ 22:46:36
URL: http://rum.blogg.se/
Postat av: Kristina - Kix Koll

Samma bord som här hemma. Trivs med det så in i norden också ;)

2010-01-22 @ 20:03:06
URL: http://kixkoll.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback