Kokbokstips - EN GOD HÖST

I kategorin inte så mycket inredning måste jag dela med mig av gårdagens nypåfund. Båda varmrätten och desserten hittade vi i härliga EN GOD HÖST av Malin Landqvist, en av våra minst utforskade kokböcker. Jesper gjorde en varm quinoapytt med handskalade färska räkor och jag en enkel och god dessert. Kombinationen av sötman blandat med ingefärans hetta i chokladsåsen och granatäpplets syra och härliga konsistens till en god vaniljglass funkar fint.

Ingefärskolasås, granatäpple och glass 4-5 port.

Blanda 1 1/2 dl vispgrädde, 1 dl strösocker, 1 msk smör, 1 dl sirap, 1 msk kakao, 1/2 tsk vaniljsocker, 1 knivsudd salt i en kastrull. Vispa under uppvärmning så att kakaon löser sig. Låt koka i svag värme i c:a 10 min. Dra av från värmen och låt svalna lite. Riv 1 msk färsk ingefära och vispa ner i såsen. Dela ett granatäpple och pilla ut de små kärnorna. Servera den ljumma såsen med vaniljglass och strö över granatäppelkärnorna. Mums!



Foto: Sara Zetterström, Little miss fix it


Kommentarer
Postat av: pernilla

Jag har också den boken och älskar den! Desserten har jag tittat på flera gånger, men aldrig tagit tag i att göra. Kanske är dags?



Ett tips är En god jul av samma författare. Den är röd och jättefin. Där finns lite roliga alternativ till julbordet bland annat.

2010-11-14 @ 09:46:51
URL: http://vitaparlor.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback