Odlingsbäddar är det nya svarta

Jag kan knappt fatta att vi har så ofantligt tur med vädret. Inte för att solen och jag kommer så bra överens precis men energin och ljuset den ger är värd varenda solsveda. Idag har en massa to do's inför vår stundande gotlandsresa bockats av och inte minst fick jag min klänningsleverans redan innan frukost! Dessutom har vi hängt i trädgården, vi och nytvättade lakan. Få saker är så ljuvliga som att krypa ner i en renbäddad säng mellan soltorkade sängkläder, mmm den doften!

Lite påtande i landet står även som daglig syssla nu för tiden. En solig försommar och ett regnigt juli har bidragit till att det växer så det knakar i mina odlingsbäddar och grödorna svämmar nästan över. När jag i våras fick ett infall och bestämde mig för att anlägga trädgårdsland såg jag ju några målade odlingsbäddar framför mig, för att det ser så snyggt ut. Jag kan meddela att det blev just så snyggt som jag tänkte mig med de mörkt grå lådorna, men den största behållningen är annars att ogräset håller sig borta! Hur lättskött som helst - perfekt för en odlingsnovis som jag själv. Tycker ni att jag ser sur ut på bilden så är det ingenting mot den dåliga franskan som jag använde till brännässlorna. Nästa år är det jag som planterar även jordgubbarna och potatisen i lådor. Så det så.


Foto: Jesper & Sara Zetterström

Kommentarer
Postat av: Hildur - fixa&dona

Men åh så det växt! Nästa år är det jag som gör samma sak, då ska pallkragarna på plats i trädgården. Visst är det härligt med sol. Äntligen säger jag bara. Nu, Henriks sista semestervecka passar vi på att åka till stranden och låter renoverandet ta en liten paus.

Önskar er underbara dagar på Gotland! Kram!!!

PS. Tokälskar Isglass. Den kulören är helt underbar och jag tycker bättre och bättre om den för var dag som går. Om det nu är möjligt!? ;-) Tack för hjälpen med målningen. Det gjorde du bra!!!

2011-08-03 @ 00:36:59
URL: http://www.fixaodona.se
Postat av: tinajo

Ser ju fantastiskt frodigt ut i alla fall (men fy för brännässlor)! :-)

2011-08-03 @ 10:50:48
URL: http://www.tinajoathome.blogspot.com/
Postat av: Sara - Little Miss Fix It

Hildur: Ja eller hur! Riktigt kul att äta sina odlingar är det med :) Perfekt att ni fick lite njutväder också. Kul att färgen blev så bra. Stor kraaaam!



tinajo: Frodigt, på gränsen till obehagligt! ;)

2011-08-03 @ 12:24:23
URL: http://littlemissfixit.blogg.se/
Postat av: Dani

Nice!! Blir nästan lite avis för att jag inte har en tomt längre...verkligen fint!

2011-08-03 @ 14:11:01
URL: http://www.trädgårdsbloggen.se
Postat av: Anna-Karin

Jag körde oxå på lådor i år. SÅ skönt. Var något av ett test och jag kom på det sent så det blev lite enahanda sådd. Rädisor, sallad till Sixten (kaninen), rädisor och... eehh... a just det... rädisor. :P

2011-08-03 @ 17:16:06
URL: http://skoportalen.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback