Österlenvykort: 1021 Designcenter

Det bästa sparar man väl till sist? Så blev det både rese- och rapporteringsmässigt för ännu ett tips från Karlaby Kro var att följa väg 9 mot Ystad och hålla utkik efter Kabusa 1021 Designcenter. Vi dubbelkollade på OlofViktors om vi var på rätt väg, och det var vi, och trots att klockan passerat 17 på lördagseftermiddagen så hade vi turen att avsluta Österlenstrippen med detta designmecka i ny skepnad. Om jag säger att inredningsarkitekten Djon Clausen, f d ägare till NK Inredning, och Sveriges trevligaste Fröken Johanna Clausen Lind, köpt en gammal stärkelsefabrik och under vintern blåst ut rubbet och gjort om den till en designbutik om 1000 m² i tre plan så fattar ni att det är något i hästväg va? Verkligen mitt ute i ingenstans möter landet storstan i form av lika delar klassisk som udda design, popkonst och Hollywoodvintage, åsså lite skor, väskor och smycken på det. Johanna är verkligen en sprudlande person som det var omöjligt att inte tycka om och hon berättade att nästa projekt är att förvandla baksidan till en medelhavsoas tillsammans med Ystad Plantskola. Hon nämnde även någonting om Kelly Hoppen... Men i vilken form hennes design kommer representeras återstår att se, för ett återbesök är givet.
Foto: Sara Zetterström, Little Miss Fix It

Kommentarer
Postat av: tinajo

Kul att få sådana här rapporter! :-)

2011-06-14 @ 08:29:41
URL: http://www.tinajoathome.blogspot.com/
Postat av: [room] by sofie

De är bara sååå söta på 1021. Har inte varit på deras nya place i Kabusa utan på gamla stället. Tack för sneak-peaken, haha!

Kul att du varit runt i mina barndoms hoods :) Österlen är bara fab på sommaren.



Kram och trevlig sommar!

Sofie

2011-06-14 @ 12:12:21
URL: http://roombysofie.blogspot.com/
Postat av: Lovisa

Oj vilken härlig butik det där verkar vara! Härligt med något annorlunda :)

2011-06-15 @ 17:37:30
URL: http://tambur.blogg.se/
Postat av: Born this way

=)

2011-06-15 @ 17:51:20
URL: http://rebecaelizabeth.blogg.se/
Postat av: Jenny Nielsen

Hej Sara!

Kristin tipsade om din sida för ett tag sedan och brukar kika in då och då. Älskar "no guts no glory no pain no gain" bonaden och undrar om du kommer i håg vad den kostade och om den går att beställa? Annars blir det till att köra till Österlen. Ha en fin sommar!

2011-06-18 @ 23:15:38
Postat av: Anness Design

Tusen, tusen tack för alla Gotlandstips! Jag ska titta närmare på alla! Ön är verkligen full av skönhet som du säger, det finns alltid något nytt att se. :)



Vad många tips från österlen du har gett, om jag åker dit någon gång ska jag ta dessa med mig! :)



Kram Anne

2011-06-21 @ 09:23:18
URL: http://www.anness.se/blog

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback