Saftkalas

Häromdagen hade vi hela köket fullt av citroner, alldeles för kortvarigt tyvärr, de är ju så fina! Det var Mister som var i saftgörartagen och idag var det dags att skörda nektaren. Visst är det lustigt det där, man får höra talas om något, och som i det här fallet smaka det och sen gör en viss barfotagubbe samma saft i TV och sen finns det all over the place, fast man aldrig hade hört talas om det för bara en månad sen. Ja det är ju svartvinbärsbladssaften jag pratar om. Vi blev bjudna på det av en kompis och Jesper fick barndomsminnen medan jag såg oförstående ut. Sen gjorde Ernst samma saft och när vi hälsade på svågern i helgen så blev vi med goods och resten är historia. Och jo, det smakar riktigt likt fläderblom faktiskt hur konstigt det än låter.
 
 
Så. Nu har vi dryga 13 liter saft i både frys, kyl och källare, vi fick länsa både dressing- och barskåpet på flaskor och inte vet jag hur vi ska hinna gör av med allt men det är ju det som är lite fint med hemlagat, att det går alldeles utmärkt att ge bort.
 
 
Jag ska bara göra lite snygga etiketter också för hur fina flaskorna än är så lockar det inte att bjuda gästerna på Lithuanian Vodka eller Olivolja från ICA. Men nu-nu ska vi cykla till stranden och ha med oss picknicksmörgåsar och lite saft kanske. Jag älskar semester! Eller förresten så är min semester slut nu och jag har övergått i föräldraledighet, men jag älskar det med.

Kommentarer
Postat av: Lotta

Och jag som trodde det var du som bara MÅSTE ha svartvinbärs/citron saft! Har du fått några "MÅSTE" ha smaker? Jag åt lakritz innan vår förste son, därefter var det chokladbollar i massor till näste son! Tänk vad konstig man kan bli :) Lotta

Svar: Ha-ha, nej faktiskt inte, det var snarare mannen som blev lite carried away i bladplockningen :) Däremot MÅSTE jag ha Fanta. Jo, så är det. Den rätt äckliga oapelsiniga kolsyrade läsken konsumeras friskt här hemma. Det där med lakrits känner jag igen. De fösta månaderna åt jag saltlakrits så att jag trodde att ungen skulle bli svart... ;) Och det kan jag ju förresten inte var säker på än. En riktig AIKare kanske kikar ut, lakristssvart och fantagul? :) Konstig är bara förnamnet. Snarare radioaktiv...
Little Miss Fix It

2012-08-01 @ 20:50:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback