2011.12.16

Nej jag har inte skrivit fel datum, för idag är det exakt ett år sedan vi fick veta att vi väntade Marsipanrosen. Jag var på väg hem från en jobbresa i Amsterdam. Ett år har gått sen vi fick den glada nyheten och allt innan dess, alla tårar och år av försök känns som en evighet sen, som i ett annat liv.
 
"111216 kl. 06.55
Jag törs knappt sätta ord på det här med rädsla för att jinxa… 
Många frågetecken och en bubblande förhoppning som inte riktigt törs få fäste. Jag är sen. Jag är sju, eller tio dagar sen (beroende på hur man räknar), men kroppen verkar visst kunna hitta på vad som helst just nu varför det är extra knivigt att våga hoppas på något. Jag drack t o m vin igår. Allt för att förvissa kroppen om hur lite jag bryr mig om en eventuell graviditet. Gravid?! Så vaddå, skulle man inte kunna dricka lite vin i goda vänners lag? Det hör man ju hela tiden, om de där som bara pangtjoffs är gravida och inte ens kämpat, utan bara råkade ha tvättstugan och skakat runt mannens kallingar just vid ägglossning. Och sen varit på jobbfest och blivit kastrullfulla, med massa ångest för fosterskador sen. Jag låtsades helt ovetandes om att det kan finnas en grodd i mitt inre just nu och klunkade glatt. För jag har minsann inga förväntningar! Jag har hellre fosterskade-ångest än inget-den-här-gången-heller-ångest.
Ja, för jag vill bara så gärna att det ska vara just så som vi hoppas. Tänk om en "paus" och mängder av granatäpplen var allt som behövdes för att det skulle ta sig av sig självt...
 
Kl. 19:45
J A G  Å R  G R A V I D. Jag är gravid. Jagärgravid. Jag är fucking gravid!!!!!
Jag frågade igår vid godnatt-samtalet om vi hade något test hemma, men insåg direkt att de förra vi köpte vid den sista misslyckade IVF:en gick åt båda två. Försökte sälja in idén att ett nytt skulle införskaffas eftersom jag själv inte var inom rikets gränser och kunde göra det innan helgen, men nä, det finns en till som inte riktigt vågar hoppas. Så inget test hemma alltså. Jag höll ögonen öppna efter ett Apotheke på Amsterdams flygplats men nope. Men tänka sig, på Pressbyråns motsvarighet på Kastrup hängde det ett precis bakom höger öra på killen i disken. Meant to be. Jag hade inte kunnat se det tydligare om det så hade haft blinkande neonljus runt sig och jag kände mig nervös som en brottsling när jag fumlade ner testet, och frukten jag kom dit för att köpa, i en påse som mer sa "Pressbyrån" än "Graviditetstest"."
 
Tanken var ju att ha testet till morgonen efter. Men så, jo, visst var jag lite kissnödig? Kände mig mycket utstuderad när jag lämnade kollegorna med bagaget och tog med mig handväskan för att gå på toaletten. Egentligen trodde jag nog inte att jag skulle göra testet där och då, men så läste jag på förpackningen som informerade att morgonurin inte är nödvändigt, och visst vore det ju bättre om jag fick ett negativt besked där och då istället för att vänta till dagen efter och då ge mannen vatten på sin tvivlande kvarn?!? 
 
Sagt och gjort.  Och det behövdes knappast några 3 minuters väntan. Jag hann inte blinka så uppenbarade sig TVÅ SUPERSTARKA STRECK = gravid. Helt overkligt. Helt djefla overkligt. Tänk att över tre års önskningar skulle infrias på en flygplatstoalett i Danmark va?!
 
Hur levererar man en sådan nyhet till den andra hälften av grodden så att säga? Ja, inte ringer man i alla fall, nyheter av den kalibern måste levereras öga mot öga, trots att det skiljer en landsgräns, x antal mil och fem timmars resa emellan ögonparen. Och kanske ännu viktigare. Hur gör man för att inte försäga sig, när det är en enda person som bör få veta det först men man vill i själva verket bara skrika det så högt så att hela den internationella flygplatsen inte kan ta miste på vilket tillstånd man befinner sig i?! 
 
För att göra det hela ännu lite mer outhärdligt var det första tåget fullt och jag fick vänta ytterligare en timme på nästa. Och sen var det dags att slå ihjäl fyra timmars hemresa. Jag ringde mannen så många gånger att han började undra. Jag ville ju så gärna berätta, men istället pratade jag om allt och ingenting och sista gången hörde jag att han nästan började bli irriterad, något som blivit en rolig historia som vi berättat många gånger för familj och vänner som frågat hur det gick till när vi fick veta att vi väntade vårt efterlängtade barn.
 
Just det, hur gick det till då? Jo, när jag äntligen kom hem och vi äntligen sågs, och han äntligen kunde öppna det lilla paketet jag slagit in en vit sticka med två starka blå streck på. Då kramades vi, och grät. Som vi grinade. Helt fantastiska jävla nypa-sig-i-armen-lyckliga tårar. Och han tittade på mig med den där stickan i handen och en blick lika full av förväntan som tvivel och sa de bevingade orden: - Har du gjort rätt?

Kommentarer
Postat av: Marie

Åh, lip till detta inlägget! :)
Hur en graviditetshistoria kan beröra SÅ! Lycka! :)
Själv fick jag veta på alla hjärtans dag 2011, blir svårt för livets kommande alla hjärtansdagar att toppa den ;)

Svar: Ja det är inte utan att jag blir lite grinfärdig själv... Igen.Ha-ha vad fint, men svårtoppat. Eller så får ni se till att producera syskonen så att testet alltid görs den 14 februari ;)
Little Miss Fix It

2012-12-16 @ 22:34:56
Postat av: Mor Lisen

Rörd mamma-mormor-svärmor gråter...
Tänk vilken resa ni har gjort och att den har fört er till ett glädjeslut med en underbar liten Marsipanros.. Livet är allt bra förunderligt ändå.. när man minst anar det! <3<3<3

Svar: En glädjebörjan! Ja, du morsken, livet är... livet. :)
Little Miss Fix It

2012-12-16 @ 22:53:17
Postat av: malin björling

underbar story, har en liknande dock ej med IVF utan i stadiet före (fick beviljat IVF men lyckades pippa rätt i rätt tid och på rätt plats he he.) och fram med stickan på jobbtoaletten, hem och vänta på sambon för att överfalla honom i hallen med den och nio månader senare det finaste mirakel vi skådat -Inez
Livet är rätt gött, kram Malin

Svar: Så underbart Malin!! Nä det är ju därför detta är lite extra härligt för oss, vi gjorde tre misslyckade IVF:er, väntade på en fjärde och lyckades där emellan baka en bebis alldeles på egen hand... Livet är minst dubbelgött! ;)
Little Miss Fix It

2012-12-16 @ 23:17:49
URL: http://cherries-malina.blogspot.com
Postat av: Lisa

Så fint! Jag blir glad. Tänk att livet måste vara så svårt emellanåt, och sen ibland så är det bara så fantastiskt... Kram

Svar: Ja, och med facit i hand hade jag inte velat ha det annorlunda... Men dalarna kan ju inte vara för djupa för då blir det nästan omöjligt att ta sig till toppen! Kramkram
Little Miss Fix It

2012-12-17 @ 06:39:41
URL: http://pyssellisasblogg.blogspot.com
Postat av: Malin F

Tack för att du delar med dig om dina tankar och upplevelser! Tårarna rann när jag läste.. Jag är glad att allt gick bra för er tillslut!

Svar: Tack själv Malin för att du läser/kommenterar. Att vara ofrivilligt barnlös är ett jävla otyg, men plötsligt händer det! :) Kanske funkar det inte för alla till slut men vad är det som säger att det inte finns en chans?!
Little Miss Fix It

2012-12-17 @ 07:59:45
URL: http://miss-malin.blogspot.com
Postat av: Linda E

Haha härlig sistakommentar!
Tack för att delade med dig. Grattis till familjen!

Svar: Tack!! Ha-ha, ja och den blicken han spände i mig... Oförglömlig! ;)
Little Miss Fix It

2012-12-17 @ 08:04:08
Postat av: Åsa

Åh! Där gick måndags-make upen åt skogen, vilket underbart inlägg vilken känsla. Blir så glad för er skull och för er lilla dotter!

Svar: Tack snälla Åsa. Ja du vet, hade vi inte kämpat i dessa år hade vi ju inte fått just Marsipanrosen... Så värt alla tårar!!
Little Miss Fix It

2012-12-17 @ 08:08:20
Postat av: Karin

Din historia berör. Glädjetårar här med :) Så fint att läsa att det som blivit så bra, också har varit svårt. Det ger hopp åt min egen önskan.

Svar: Åh tack fina Karin! Tappa aldrig hoppet. Hur svårt och långt borta det än känns så finns det chans. Att det tar tid kanske beror på att du väntar just på den lilla bebis som är utvald..? Tänk om det tagit sig på första försöket för oss, då hade vi ju kanske inte fått just Marsipanrosen! Hemska tanke ;)
Little Miss Fix It

2012-12-17 @ 08:41:23
Postat av: Petra

Oj oj, vilken fantastisk historia! Liten gråtskvätt i morgonkaffet! :)

Svar: Ja och tänk att de där två blå sträcken just nu ligger naken på en filt bredvid mig och gör pruttljud med munnen! :)
Little Miss Fix It

2012-12-17 @ 09:05:17
URL: http://frkarp.nu
Postat av: Jenny

Åh, vilken fin historia. Vet känslan när man vill skrika ut till hela världen man är gravid. Själv var mannen på en färja i Skottland när jag tog testet. Ingen täckning på många timmar..,jag skickade mess. Ring mig när du har täckning och internet. Skickade en bild på en bulle i ugnen ;)

Härlig kommentar av mannen din, typiskt män att kolla så vi gjort rätt....

Svar: Jamen snacka om dålig tajming... Men det är väl de där omständigheterna som ger extra krydda åt minnet :) Hi-hi, jag tror han mest inte vågade tro att det var sant.
Little Miss Fix It

2012-12-17 @ 09:11:19
Postat av: Tant Kanth

En fantastisk historia som gör att både en och annan tår fälls. Är en sucker för lyckliga slut.

Svar: Vem är inte det! Vårt lyckliga slut håller oss på tå vill jag lova, men hon gör det med bravur lilla Marsipanrosen ;)
Little Miss Fix It

2012-12-17 @ 09:38:42
Postat av: Jenny

Åh vilken fin saga (där ni kämpat länge) med ett helt underbar början när er lilla Boo kom ;)

Vet precis känslan att skrika ut till hela världen. När vi plussade var mannen på whiskyresa i Skottland och satt på en färja i ingenmansland utan täckning. Jag skickade en bild på en bulle i ugnen och skrev, ring när du har täckning. Jag hoppade av glädje för i nästa stund gå iväg på fredagsmys med grannar och låtsas ovetandes....jobbigt!!! Jag som alltid tar ett glas vin, men inte nu....hmmmm

Rolig kommentar av mannen din, typiskt att dom ska kolla att vi gör rätt.

2012-12-17 @ 09:46:47
Postat av: Lina L

Underbar historia med ett lyckligt slut. Tack för att du delar med dig!

2012-12-17 @ 10:05:38
Postat av: 2-barns-mamman

Helt underbart! Blir alldeles tårögd och tänker på våra egna underbara stunder (2) när vi fått veta att våra små var på väg! Helt underbar och euforisk lycka! Även om vi inte behövt kämpa som ni så var det helt overkligt.

2012-12-17 @ 11:07:28
URL: http://askmolnochrosaludd.blogg.se
Postat av: Marte

He,he, det här har man upplevd på närt holdt lilla vänn! Puss

Svar: Haha, OM du har sötnos!
Little Miss Fix It

2012-12-17 @ 11:09:18
Postat av: Susanne

Vad härligt skrivet! :)

2012-12-17 @ 12:39:55
URL: http://inredningsbloggen.wordpress.com
Postat av: annajohanna

En sån historia! Och en sån resa!

Svar: Det kan man säga. No pain no gain sa visst någon sadistisk jävel en gång ;)
Little Miss Fix It

2012-12-17 @ 20:15:11
URL: http://annajohanna.wordpress.com
Postat av: Katarina

Du skriver så fint och jag sitter precis som resten av gänget här ovan och torkar tårar med tröjärmen. Vilken lycka!

Svar: Oh yes, men vilka blödiga läsare jag har ;)
Little Miss Fix It

2012-12-17 @ 22:15:24
URL: http://www.minimini.se
Postat av: Emma - By Emma

O nu grät jag. Många kramar!

Svar: Kramar till dig med, var så kul att träffas! :)
Little Miss Fix It

2012-12-18 @ 08:33:34
URL: http://byemmak.blogspot.com
Postat av: Maria

snyft. Så himla fint. Alltihopa liksom. Lycka!!

Svar: Jaaaaaaaaa. Lycka. *suckar lyckligt* :)
Little Miss Fix It

2012-12-18 @ 10:46:03
URL: http://riazzoli.blogspot.se/
Postat av: Ulrika

Jag blir bara så glad, så glad när jag läser det här! Så glad att jag som många andra får tårar i ögonen.. Skrev till dig i samband med att du delade med dig av er berättelse och er väntan och du sa åt mig att inte ge upp hoppet om vår dröm...ett litet barn. Nu sitter jag här med en rund mage och känner en liten pojke böka runt där inne. Undrar om det är de magiska orden "nu ska det bli åka av"? :)

Tack än en gång för att du delar med dig och tack för en fantastisk blogg!

Kram U

Svar: Men shit Ulrika, nu fick du MIG att böla! Vad underbart att er prinskorv är på väg!! Man ska aldrig underskatta magiska ord ;) Stor bamselyckatillkram!
Little Miss Fix It

2012-12-18 @ 11:54:25
Postat av: Helena

Buuuuäääää vad jag grinar!!! Så fantastiskt skrivet - det lixom knottrar sig på hela kroppen :) Vi behövde "bara" ett missfall och ett halvårs väntan men det räckte för att känna precis de känslorna du beskriver. Drack oxå vin helgen innan beräknad mens och tog gravtestet innan jag skulle på tjänsteresa (samma dag som beräknad mens och inte alls då man ska testa) och häpp! Ett plus! Och världens sötaste snäckskal 9 månader senare :)

Svar: Sitter här med världens största leende av dina kommentarer!! Så fantastiskt fint att bli förälder *suckar och får något fjärran i blicken* ;) Kram på dig
Little Miss Fix It

2012-12-18 @ 21:45:53
Postat av: Helena

Och förresten - än en gång, TACK för en öppen, ärlig och härlig blogg! Kram!!! ❤

2012-12-18 @ 21:47:24
Postat av: Carro

Åhh... va fint du skriver... tårarna rinner.
Tack för att du delar med dig om ngt så oerhört stort i livet. Det största. Grattis igen till lilla gumman, hon är så söt.
Sitter själv här med en ivf-bebis och det är mkt känslor som far runt... de är små mirakel de små. kram på dig!

Svar: Tack själv! Äskar att det finns så mycket kunskap och hjälp att få när kroppen krånglar :) Mirakel är ordet.
Little Miss Fix It

2012-12-18 @ 21:50:57
Postat av: Lille W's mamma

En till som börja storlipa till detta inlägget. Förstår känslan av lycka.. Även om de gick betydligt fortare för oss innan vi fick de efterlängtade plusset. Min lille prins är ganska så lik i åldern som din lilla ros dessutom. Har följt din blogg sedan ja upptäckte de.. Kul att följa hennes framsteg när de är så nära i åldrarna. Å dessutom första barnet! Kram

Svar: Ja visst är det roligt, alla bebisar är ju så olika :)
Little Miss Fix It

2012-12-19 @ 14:13:18
URL: http://fridachristina.blogg.se
Postat av: Anna med Ludvig och bullarna

Finns inte mycket att tillägga. Massa kärlek er väg! <3

Svar: Awww, tack du söta! Likewise.
Little Miss Fix It

2012-12-19 @ 22:31:33
URL: http://annatotti.se
Postat av: Christine

jag väntar fortfarande..men gläds ät o finner tröst i andras lycka..<3 åh vad jag önskar 2013 blir året..

Svar: Sök tröst där den finns och oj vad jag håller tummarna för att 2013 blir ert år!!
Little Miss Fix It

2012-12-27 @ 21:27:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback