Att stryka på (gran)foten

Jag insåg för ett tag sedan att jag inte visat ett endaste dugg egentligen av före/efter-bilder, som är så poppis, från renoveringen hemmet genomgick i somras. Först var det inte riktigt klart, det saknades en matta här och en list där. Sen blev det klart och då föddes en bebis som tog all tid och lagom när jag började kika ut ur den stora bebisbubblan skulle jag vänta på fint väder med en härlig sol som silade in med sina strålar för att verkligen göra gå-in-i-garderoben rättvisa, men då var det nästan vinter och solen lyste (fast inte tillräckligt starkt) med sin frånvaro. Sen när jag insåg att det kanske var lika bra att bara fota i sann Nike-anda (just do it) så hade den totalgenomtänkta WIC:en plötsligt börjat se lite rörig ut och det är väl där vi befinner oss idag, med en ensam strumpa som letat sig utanför lådan och tröjor som inte viks lika noga som förr... Hela dokumentationen har liksom fått stryka lite på foten.
 
Däremot kan jag tipsa om en detalj för de av er som kanske går i bygga-klädkammare-tankar. Jag kom på det lite sent varför elen fick dras utanpå väggarna men huvudsaken är att det blev draget för jissus vad praktiskt det är. Med ett eluttag till strykjärnet inne i klädkammaren alltså. Plötsligt är det inte särskilt jobbigt att stryka för det innebär inte att jag måste flytta på den där hyllan som står i vägen för det uttaget som lämpar sig bäst (gissa då hur dåliga de andra är) och inte  heller behöver jag vända på strykbrädan för att komma åt axelpartiet på blusarna när sladden inte räcker så långt från golvet. Dessutom står strykbrädan inte framme i tre dagar för att strykjärnet måste svalna innan det ställs tillbaka i skåpet (och OM den gör det så syns den ändå inte). Jag är supernöjd med mitt strykuttag mitt på väggen vilket optimerar räckvidden, strykjärnshållaren på garderobsgaveln gör att jag plockar undan direkt efter mig och när brädan inte används så hänger den mellan de två knopparna under strykjärnet och tar minimalt med plats. Fiffigt som tusan.
 
Om det finns någon nackdel så skulle det väl vara *ding-ding, dagens i-landsproblem* att när jag speglar mig i spegeln som sitter på motsatt vägg har jag alltid lika mycket känslan av tvättstuga som modemagasin i bakgrunden..
 
Idag var det annars årets julgran som fick stryk.
 
Foto: Sara Zetterström, Little Miss FIx It

Kommentarer
Postat av: Malin F

Jag är jätteavis! WIC ligger högt på önskelistan! Perfekt att ha strykbrädan så inte barnen kommer åt att dra i sladden till strykjärnet och få den i huvudet! Snart kommer Boo inte ligga snällt på filten längre! :)

Svar: Smart, det har jag inte ens tänkt på. Ännu ett plus :)
Little Miss Fix It

2012-12-20 @ 08:40:54
URL: http://miss-malin.blogspot.com
Postat av: johanna

Jag lyckades klicka mig in här för nån dag sedan. Och oj så mycket fin inspiration. Lite egen och fin i sig. Gillart!

Svar: Tackar och välkommen Johanna! :)
Little Miss Fix It

2012-12-20 @ 13:54:21
URL: http://madebyjohannalarsson.blogspot.com/
Postat av: Lotta

oj, vågade du stryka den granen! På "tvätt-lappen" står det nämligen att man inte kan stryka tyget!? Jag blev lite förvånad men sydde snabbt kanter runtom och hängde upp "granarna" innan ett endaste "barr" hann ramla ner....Jag köpte 4 st granar, två st till våra 2 söner, den ena har en student lägenhet och där blev det jul-likt som 17! Kul! Den tredje fick följa med till min förskola. Mycket omtyckt!! Vi har div. pyssel och grejer som barnen pyntat med på. Min sista alldeles egna..ligger och väntar på en egen plats här hemma...den tar ju lite plats, men är förbaskat snygg! Kunde inte låta bli att köpa! :)

Svar: Tur att jag inte läste någon tvättlapp då! ;)
Little Miss Fix It

2012-12-20 @ 19:02:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback