Funktion före form

Mja, jag brukar inte vilja välja det ena före det andra men i det här fallet fanns det inte mycket att be för. Det kommer att tvättas mycket mer än tidigare här hemma, det är tydligen en lag som träder i kraft i samband med storkleverans, och då är det ohållbart att inte ha någonstans att torka tvätten tänker jag. I flera omgångar har det funderats över olika lösningar och de har innefattat betydligt mer skisser, design och hantverk (lägg till snyggt smedarbete och rejäla doningar till den planen) än vad som slutligen kom ur denna preggohjärna. Men nu är det ju just det jag har. En preggohjärna som är i lite skönt mañana-mood och nöjer sig med en svensson-lösning (som matchar de rollade vävtapeterna perfekt).

Ett stycke extra lång torkställning (140 cm) inhandlades via Smarthem och jo jag lovar att jag mycket hellre hade lagt denna Polhem på något betydligt snyggare, men mañana, som sagt. Snabb leverans, är inte det Murphy så säg? Något väldigt fint som man håller på att längta ihjäl sig efter kan ta åra dar att trassla sig genom posten med en urful torkställning glider igenom systemet som en löddrig tvål i ett par brottarhänder. Eftersom vår lägenhet tydligen byggdes för dvärgar så fanns inte alternativet att ställningen skulle kunna hänga och dingla på fyra meters takhöjd över badkaret utan jag fick helt sonika komma upp med en McGyver-lösning för att vi inte skulle behöva stå böjda som märlor i badkaret framöver.

Som tur är så gillar jag att fundera på sånt och efter en runda genom stadens alla fixar-butiker så hittades just den eftersökta funktionen i ett par rörklämmor som vi skruvade upp i taket (vad härligt att kunna skriva vi när det egentligen innebar att mannen skruvade och jag tittade på. Preggobenefits) så att hela schabraket ska kunna pressas dikt an och inbjuda till dusch även för personer mer än tre äpplen höga. Sen monterades hela härligheten enligt instruktion och, det här kommer ingen tro på men ändå: Jag och mannen blev inte osams en enda gång! Kanske var det för att det blonda yrvädret just hade äntrat byggnaden och bidrog till den trevliga stämningen, eller så är det preggohjärnan som gör mig lite mindre.. ehh.. rödhårig.

Så. Nu hänger åbäket där och vanligtvis brukar mina före/efter-bilder visa något jag är mäkta stolt över och tyvärr klassas inte detta projekt dit. Men det blev förbannat funktionellt.

Före:


Kanske lite mer till vänster, Älskling.


Lagom hänghöjd:


Takupphäng, rörklämma och en krok runt badkarskanten gör att man inte behöver borra kakel, och det vill man ju helst slippa.


Torkläge=normalläge: som ni ser så går det dåligt att använda duschen så här.


Efter: Slickad mot taket ger den duschutrymme (och med draperiet fördraget så syns den knappt. Eller nåt.)

Foto: Sara Zetterström, Little Miss Fix It

Hjälp! Just som jag skulle publicera detta inlägg så blev jag konverterad till nya blogg.se. Hmmm, förändringsobenägen är ju ingen vidare bra egenskap och det ser onekligen ut som stora förbättringar men lik förbaskat motvilligt måste jag nu försöka få grepp om detta virrvarr av teknik... Ni är väl tålmodiga om det ser konstigt ut så här i början va? Jag har nog lite att läsa på här bakom kulisserna. Åsså ska jag ta och väcka sjusovaren till syster så att vi får något mer gjort idag. Ritningar och påbörjad tömmning av kontoret gäller för i nästa vecka står snickaren på tröskeln. Håll utkik på bloggen under dagen så ska jag visa något av slutresultatet på utbildningen också, om ni är nyfikna förstås.

Kommentarer
Postat av: Sophie

Bästa Sara, jag lider med dig, är själv en bakåtsträvare och en förändringsfientliger ;-) av stora mått... Har haft mina stunder av nya verktyget panik och kände mig smått överraskad även om jag inte var det :-) Men det kommer bli topp! Och så även din torkställning :-)

2012-06-21 @ 04:54:57
URL: http://karriaristan.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback