Mera böcker

Böcker är något som jag alltid omgivit mig av, som den lilla läsande bokmal jag varit sen femårsåldern. Doften av en bok, ny och lovande eller gammal och trygg är en av de härligaste dofterna som finns och känslan av att försiktigt töja ut sidorna först från mittuppslaget och sedan ungefär 1/4 in och avslutningsvis vid 3/4 för att behålla stunsen och sedan utforska innehållet kommer nog alltid fylla mig med välbehag.

Jag drömmer om ett stort bibliotek med allt ifrån skönlitterära klassiker till faktaböcker och kanske ännu fler i kategorin lustlitteratur. Kanske en kombination av de två sista räknas den här nya skatten som jag fick hem från Arvinius förlag för ett ett par veckor sen. Swedish Illustration 3 är full av landets främsta illustratörer för barnböcker, mode, teknik, bokomslag och diverse annat fint. Jag har bläddrat i den flera gånger och igår under min soffliggarstund hittade jag några favoritbilder, känner ni igen Stina Wirsén, Kicki Edgren Nyborg eller Klas Ernflo? Jag gillar att hitta inspiration på massa olika sätt och ämnesböcker är definitivt ett bra ställe. Nu är jag nyfiken på föregångarna 1 och 2.


Foto: Sara Zetterström, Little Miss Fix It

Kommentarer
Postat av: Maria

Håller absolut med dig om det du skrev! :)

2012-06-05 @ 05:51:28
URL: http://metalqueen.blogg.se/
Postat av: kiwiberries

va härligt att du älskar böcker så! själv har jag aldrig riktigt gillat att läsa men på senaste tiden har jag hittat böcker som intresserar mig och även jag drömmer om ett stort bibliotek fullt med att jag älskar!

2012-06-05 @ 08:37:50
URL: http://kiwiberries.blogg.se/
Postat av: Lovisa

"Doften av en bok, ny och lovande eller gammal och trygg är en av de härligaste dofterna som finns"



Vilken fin formulering!

2012-06-05 @ 15:48:15
Postat av: Sara - Little miss fix it

Tack Lovisa, oftast blir det liksom bäst när det kommer från hjärtat :)

2012-06-06 @ 00:42:37
URL: http://littlemissfixit.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback