Ny hållare till pappersrullen

Jag har inte hunnit med att ta mig igenom nya bibeln (läs instruktionsboken) och testkört det digitala vidundret än men därmed inte sagt att det inte blivit något fixande här hemma. Det finns många detaljer som jag lyckats blunda för alldeles för länge men nu var det dags att byta ut i alla fall en - toarullshållaren. Visserligen kunde det vara betydligt värre men jag tycker den gamla var så tråkig att klockorna stannar.


Jag införskaffade lite material och det som behövdes var 2,3 m svart båtlina Ø14 mm, gängstav, 2 hattmuttrar, 2 vanliga muttrar och en nätt takkrok (ej i bild). Alltsammans gick på i runda slängar 115 kr.


Jag började med att ta till bågfilen för att kapa gängstaven till ungefär rullens diameter x1.5. Efter 5 min var jag genomsvett och vansinnig och Jesper fick ta över. Ett tips är här att ha ett fräscht sågblad. Alternativt gullig man. Sen genomborrade jag båtlinan med en stjärnmejsel, mojsade runt den lite och trädde igenom gängstaven som jag fixerade med en mutter på var sida av linan för att till sist skruva på hattmuttrarna i varsin ände.


Om man tejpar repet intill skärytan innan man kortar det så fransar det inte upp sig innan man låser änden genom att smälta plasten. Försttestade jag med en tändare men den var i svagaste laget så till sist tog jag gasbrännaren som vi brukar göra Creme brulee med. Poff tjoff klart.


För att trä på pappersrullarna viker man helt enkelt stopp-pinnen åt sidan.


Nu kan man hänga på hur många rullar man vill, och stoppet funkar finfint. Tips från coachen är att lära sig att peta ner änden i rullen för har man otur kan den rulla ut sig själv ett par meter.


Voila! Här är hela lösningen från topp till tå. Jag borrade och pluggade diskret i taket för att fästa kroken. Bara för det inser jag att ännu en hemmablindhet har drabbat mig. Badrumsskåpet ser både ofattbart rörigt ut och är baby-blått. Nedless to say.
Foto: Sara Zetterström, Little miss fix it


Kommentarer
Postat av: Klara

wow, supertufft!

2012-03-04 @ 19:20:48
URL: http://lerkonst.blogg.se/
Postat av: Lissa

Riktigt grymt!!:)

2012-03-12 @ 09:10:38
URL: http://chaison.blogg.se/
Postat av: karin

Snyggt! :) Annorlunda.

2012-03-12 @ 12:37:13
URL: http://raindance.blogg.se/
Postat av: Linnéa

Sjuukt snyggt måste jag säga!

Blir riktigt sugen på att göra det själv..

2012-03-12 @ 20:01:52
URL: http://radioaktivkreativitet.blogg.se/
Postat av: Lovis

min pappa gjorde en liknande lösning fast två hyllplan ovanför toalettstolen, hängandes i metallvajrar, där den enda är längre och agerar rullehållare med. smart och smidigt, och snyggt!

2012-03-13 @ 22:23:08
URL: http://somlighet.blogg.se/
Postat av: Godis för själen

Fantastisk fin blogg...

Svar: Åh tack snälla!
Little Miss Fix It

2013-08-28 @ 18:39:22
URL: http://godisforsjalen.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback