Pro Memoria

Ja, för minnet som det heter på tjusiska. Idag vaknade vi upp till det gråaste av gråa väder och varken jag eller Marsipanrosen tänker sticka näsan utanför dörren innan det är absolut nödvändigt. Nä istället kurar vi i köket med tända ljus, lyssnar på Johnossi - hon kör ett monsterpass i gymmet och jag försöker samla alla marsipan-minnen i två böcker. En klassisk Mina första år för mindre smickrande bilder i samband med födseln, sjukhusarmband, längd- och viktkurva, första julen och sånt ni vet och en tjock historia för dagliga små iakttagelser likt Emils mamma (för alla hyss) som alltså kommer räcka ända till 6 augusti 2017.
 
 
Roligt att sida för sida kunna jämföra vad som händer år efter år men oj så krävande att plita ner dessa rader varje dag. Ibland har jag glömt och då får anteckningar i mobilen agera mellanhand men som sagt roligt och framför allt bra för att just minnas. Fast jag sitter redan på pottkanten, ett avsnitt heter Världen runt omkring med fakta som Vår stadsminister hette (nåväl den var ju rätt lätt) och På löpsedlarna handlade det om. ??. Det var ju inte direkt så att vi kilade ner till Pressbyrån med hoppsasteg efter 20 h på förlossningen, någon av oss. Ommansägerså. Så den raden är fortfarande tom.
 
 
Förmodligen var det något om OS och känner jag mig själv rätt så har jag snart mejlat kvällstidningarna och tagit reda på vad de hade för scoop för tre månader sen. Jo det är sant, snart blir hon tre månader vårt lilla mirakel. Var tog tiden vägen? Med den här takten kommer hon snart vara tolv och tycka att alla de här små anteckningarna är skitapinsamma. Men mamma, varför skrev du att jag bajsade ner hela mig den fjortonde oktober 2012, den sidan river jag ur! ...pinsamt jöh!
 
Pro Memoria. Jag säger bara det.
 
Foto: Sara Zetterström, Little Miss Fix It

Kommentarer
Postat av: Nilla

Underbart att ha sedan! Skriv som mycket du bara orkar ;-)

Svar: Precis min tanke!
Little Miss Fix It

2012-11-05 @ 14:35:40
URL: http://tankebubblor.blogg.se/
Postat av: Malin

Vi är inne på tredje året och det är lika roligt att läsa och skriva varje kväll. Små små rader räcker för att minnas en hel dag och det är underbart att få återuppleva de små livens vardag gånger 3, varje dag!

2012-11-05 @ 14:58:43
Postat av: 2-barns-mamman

Har också ambitionen att plita ner små minnen. Är tyvärr usel på detta. 3-åringens bok är bara halvt i fylld och 10-års kalendern jag köpte förra året är näst intill oanvänd lika så årskalendern året dess för innan. :( Tråkigt men jag försöker verkligen att komma ihåg att skriva eftersom jag vet att jag har ett obefintligt minne. Jaja det är som det är ;)

Svar: Ha-ha, men ingen kan anklaga dig för att inte ha ambitioner i alla fall!
Little Miss Fix It

2012-11-05 @ 21:06:46
URL: http://askmolnochrosaludd.blogg.se
Postat av: 2-barns-mamman

Nä, jag menar det ;)

2012-11-06 @ 16:24:07
URL: http://askmolnochrosaludd.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback