Dröm sött

En fin inredningsdetalj som både är dekorativ och lite magisk är drömfångare. Ursprungligen är det just ett magiskt indianskt föremål, traditionellt fick nyfödda barn en drömfångare som sedan följde dem genom livet. Nya detaljer kunde sättas dit under livets gång. Man hänger upp drömfångaren i taket i sovrummet och den sägs då fånga upp onda drömmar. Ja man skulle kunna likna den vid ett spindelnät i vilket drömmar fastnar. Det enda sättet att slippa igenom är genom den öppning som finns i mitten av nätet och intill denna fästs en sten eller pärla som ska locka önskvärda drömmar till sig och leda dem mot hålet. För att inte jinxa med magin så sätts stenen på massproducerade fångare mitt i hålet, vilket egentligen gör den till enbart en prydnad.
 
På vår resa genom Europa i somras stannade vi bl. a i Innsbruck där åt vi jordgubbar och köpte just denna drömfångare som nu hänger i Marsipanrosens himmelsäng. Magisk eller inte men den är himla fin och jag ser fram emot att ingjuta lite trygghet i ett framtida barn som inte vill drömma onda drömmar genom att berätta om den fängslande drömfångaren.
 
Just nu är jag så trött att jag troligtvis kommer sova mig igenom vilka drömmar som helst, bra eller dåliga. Idag har jag nämligen varit vaken sedan svinottan för att hinna med ett träningspass (idag var första dagen utan träningsvärken från helvetet, jag menar Tjur Ruset) och både starta eget-kursen med två inspirerande föreläsningar och en budgeteringsgenomgång med min härliga ALMI-gubbe på kvällskvisten. Dessutom har Hildur och jag knutit ihop säcken så håll utkik här på bloggen imorgon!
God natt.
 
Foto: Sara Zetterström, Little miss fix it
 

Kommentarer
Postat av: michaela- mamma till tre 💗

jag älskar drömfångare och tycker det är en så fin tanke med dom ♥

2013-10-11 @ 12:21:46
URL: http://minahjartanochjag.webblogg.se/
Postat av: Camilla

Dem är så fina och finns i så många olika varianter!!!

2013-10-11 @ 20:02:41
URL: http://gladakocken.blogg.se/
Postat av: Marie

Jättefin! Har en liknande i min dotters rum. Känns fint & lite extra tryggt på nåt sätt :)

2013-10-13 @ 20:09:34
Postat av: Malin-Maria

Drömfångare är helt fantastiskt fina och det bästa är att de passar in överallt!

2013-10-14 @ 16:55:44
URL: http://malinmaria.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback