Fem sätt att göra ikeamöbler personligare

Vardagsrummet håller så sakteliga på att byta skepnad här hemma och funderingarna kretsar just nu kring en tv-lösning. IKEA är i mångt och mycket on top of mind beträffande möbler för både mig och Jesper (jag för jag älskar och han för att han är inköpare och sn.. prismedveten) men jag försöker oftast tvista till det lite. Så att det känns lite mer vi och lite mindre hundratusentals andra BESTÅ- och BILLY-ägare (läs som möbelkatalog) liksom. Om man inte kan eller vill stå för alla kreativa lösningar själv tipsar jag här om fem företag som specialiserat sig på personligare lösningar för just IKEA-möbler:
 
Först ut var BEMZ som 2004 plötsligt gjorde det möjligt att klä en gammal TOMELILLA i bl. a Designers Guild utan att ruinera sig.
 
 
Efter det kom savemy sofa i bakhasorna 2008, ett liknande koncept med med annat utbud.
 
 
Sedan 2009 finns det möjlighet att hitta annorlunda luckor och fronter till köksstommarna genom att Pickyliving slog upp (köks)dörrarna. Sedan i somras även till nya serien METOD.
 
 
Förra året uppmärksammade jag företaget PRETTYPEGS som helt enkelt specialicerat sig på att bredda sortimentet på ben och lyfta soffor, sängar och skåp från möbeljätten. Så genialiskt, så fina!
 
 
Sist i raden är företaget som lanserade sin affärsidé i våras. 2013 är året då SUPERFRONT plötsligt surfar på svallet i IKEAs kölvatten och med sina fronter och handtag ger oss möjligheten att hotta upp vilken tradig BESTÅ-hylla som helst. Står klart och tydligt på min önskelista just nu, så hett och så rätt, i alla fall i vår familj.
 
Foto: blandade pressbilder och skärmdumpar från respektive företags hemsidor

Kommentarer
Postat av: Emma Fahlstedt

Åh, jag hade alldeles missat prettypegs, vilka snajsiga spiror de erbjuder. Tack för tipset!

2013-10-17 @ 09:09:23
URL: http://emmafahlstedt.blogspot.com
Postat av: Rebecka

Hej! Tack för en bra blogg, superinspirerande! Behöver pimpa mina billys med nya handtag men hittar inga fina, ngt tips kanske? Hälsar Rebecka

2013-10-18 @ 14:06:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback