Bland pytsar & penslar

Vissa saker görs inte av sig själva och andra tar en himmelens lång tid. Tur att jag har tålamod som en hjulspindel. Sedan hemmakontoret demonterades till favör för Marispanrosens casa så har vardagsrummet varit allt annat än en våt inredningsdröm. Det har det förvisso aldrig varit eftersom detta stora och ljusa rum har missprytts av en tapet som ända sedan inflytt 2007 varit en nagel i ögat på inredaren. De som lämnade över nycklarna deklarerade stolt att den var alldeles nytapetserad. Nyvald, med omsorg. Det enda man kan vara säker på är att smaken är lika delad som själva ändalykten. Varför har jag inte gjort något åt det tidigare undrar kanske ni? Ja-a, dels är rummet byggt i trettioelva vinklar, dessutom stort som en kyrkosal och bara tanken på att papptäcka och målarsäkra det har fått mig intresserad av amorteringsplaner och avloppsrensning. För övrigt har andra defekter och missanpassningar fått stå före - funktion före form och i vissa fall än sämre form. Eller vad sägs om hudfärgad 90-talsväv ihop med solgul furutrapp? Då står sig en daterad tvåtusentalare till tapet kort i renoveringsracet. Men igår var enough enough. Jag måste ha ett fungerande hemmakontor och familjen måste kunna bjuda folk på middagar igen (ja stora middagsbordet har varit ställföreträdande kontor aka kaosområde hela sommaren) så nu målas det för fullt. Och så är ju jag som jag är och kan inte göra något halvdant så först målas tak och sen en gång till och sen målas tapeten dubbelt, minst. Solen håller mig sällskap tillsammans med musik och det kommer bli fint. Rutfritt och fint, och det behövs sannerligen i dagar när så vackra människor som Kristian Gidlund blir änglar och slutar försköna jordelivet.
 
Foto: Sara Zetterström, Little miss fix it
 

Kommentarer
Postat av: Lotta

Vad det låter spännande med din renovering. Jag kan bara le igenkännande, men just nu blir det att blunda här hemma. Jag får hålla mig till "amorteringsplaner och avloppsrensning" som du så vackert skriver. Mitt jobb tar just nu 110% av min vakna tid. Samtidigt som jag fundera starkt på att söka till Universitetet till våren. Ibland är det mycket i ens liv... :)

Ps. Jag hörde Kristians Sommar i år. Man blir så ledsen när en ung människa med hela livet framför sig får detta. Säger bara JÄKLA CANCER!!!!

Svar: Spännade är det sista ordet jag skulle använda nu Lotta ;) Färgen täcker inte på tapeth******t, men vad tusan, är man envis som synden så blir det nog bra till slut! Jag känner igen mig i jobbsituationen och inget annat hinns med, inte roligt. Men lite studier på vårkanten låter nice! Förkovran. Utveckling. Glöm inte att bara vara också, något jag påminner mig själv om, med Kristian Gidlunds ord ringande i öronen: "Kanske får vi bara den tid som tilldelas oss på jorden. Därför ser jag det ännu tydligare nu: jobba inte för mycket. Låt inte känslorna stanna i bröstet. Prata. Bråka aldrig om pengar. Våga säga nej. Våga säga ja.
Paradiset kan vara en plats på jorden."

Gråter när jag skriver detta, det går liksom rakt in i hjärtat... Jag skulle vilja säga tack till cancern. Tack för att du plockade fram allt det vackra i en person som förmodligen inte skulle gjort så enormt stort intryck på så många människor om inte hans öde gripit tag i oss så. Jävla skitsjukdom.
Little Miss Fix It

2013-09-18 @ 18:48:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback