DIY - halvfabricerad sandlåda

Sommaren knackade på igår och sa sig stanna några dagar så vi gjorde det enda rätta (den här meningen kan komma att revideras, precis som DIY kanske byts ut till DDIY och den första bokstaven då står för en negation) och köpte en sådan där byggsats som finns på var och varannan bygghandel, fyllde bilen med sandsäckar och begav oss ut till torpet för nu skulle treäpplaren bli med sandlåda.
 
En behöver:
1 byggsats; helst till nedsatt pris - något en definivt inte reflekterar över eller drar åt sig öronen av.
En kvarts ton sand; av den bästa sorten för "endast det bästa är gott nog" när det kommer till den biologiska mångfalden, åtmistone tycker en det först innan en (lite för sent) upptäcker att någon har dumpat en hög med duglig sand 200 m från tomten.
Träolja och något att applicera den med; svamp, pensel eller vid något tillfälle kan eventuellt mannen (eller vem en nu slagit sig i slang med) kännas som det enda rätta att stoppa i den där burken.
Markväv; om en gör sig besväret att gräva upp en bit väl fungerande gräsmatta så känns inte ogräs som ett fullvärdigt andrahandsalternativ.
24 skruvar; som en behöver stärka grundkonstruktionen med efter att den gått sönder 2 min efter färdigställandet.
Såg; för att modifiera grundkonstruktionen när den inte riktigt blir som bruksanvisningen utlovar trots att en mycket noggrannt stegvis följt just den medföljande bruksanvisningen.
 
Tips ett: är det din blivande lekplats, spexa gärna så mycket du bara kan så kommer byggarna svära mindre och faktiskt göra klart det där plockepinnet innan det blir brasved.
 
 
Tips två: Välj en ful del av gräsmattan så känns det mindre jobbigt att gräva upp den. Gör sen bilden i svartvitt så ser det genast riktigt juste ut.
 
 
Låt sedan perfektionisten köra sin grej, hen kanske hade ett tidigare liv som plattsättare, vem vet. Under tiden kan någon annan olja bygget så att arbetet inte är förgäves redan till hösten.
 
 
I samma anda så är väl en markduk ingen dum idé, håller rötan på armslängds avstånd och om inte så för att små karavaner i den här öknen inte ska hitta någon oas inom den närmsta kvadratmetern.
 
 
Sen är det bara att hälla på diamante... förlåt sanden och låtsas som att det inte känns som om pengarna rinner likt sand mellan fingrarna fast det är just precis det de gör.
 
 
Upptäck sen att trädgårdens nya nöjesattraktion inte ens rymmer en normalstor rumpa och att en mot sensommaren förmodligen kommer att lida av artros.
 
 
Njut sedan av h e l a minuten som ens dagsverke faktiskt används. Lycka till!
 

Kommentarer
Postat av: Jo

Haha, vi satt faktiskt och funderade på att köpa en sandlåda till Ullharen idag, men tror att vi avvaktar lite efter att ha läst ditt inlägg... ;)

Nädå, det blir nog en sandlåda, men vi kanske bygger en egen eftersom de flesta köpelådorna är rätt små. Man vill ju gärna kunna sitta med kidsen och leka. :)

2014-04-27 @ 23:13:52
URL: http://frkp.blogspot.com
Postat av: Katrin

Sandlådor som är så roliga! (Så länge de håller sig ute och inte följer med in varje gång)
Vi byggde en stor, 270x270 så alla får plats, till och vi med normalstora rumpor :) kan tillägga att vi har en stor tomt så då kan man ju brassa på lite. Dock fylldes den inte med guld utan någon sand från grushålan, fin sand men med små mini ministenar i. Så nu leker vindar varje dag, tills lilla A får syn på gungan, då är det den som gäller :)

2014-04-28 @ 12:39:33
Postat av: Emelie

Haha mitt prick kan man säga! Hoppas dock att mödan var värt besväret i slutändan.

2014-04-28 @ 20:39:46
Postat av: emma

Den där grejen gjorde vi förra sommaren, och sandlådan står här men har fortfarande knappt lekts i. Ingen oljning gjorde vi då, men det kan nog vara en smart idé i år! Och skruvarna har över vintern typ skruvat ur sig själva, spännande!

2014-04-28 @ 23:33:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback