Svar på frågorna

Här kommer svaren på era frågor från frågestunden. Högt och lågt som vanligt vilket jag gillar. Själv sitter jag med momsredoviningen - vilken dag ska man göra det om inte den sista? Mvh Tidsoptimisten
 
Frida: Frågestund är ju hur kul som helst! Kanske borde jag då fråga något inredningsrelaterat som hur jag ska få till inredningen i vår underbara vardagsum, det blir liksom inge bra. Två soffor får plats men när de står i vinkel tycker jag det blir trångt att komma runt och mitt emot varandra blir det både snyggt och socialt men då ser vi inte tv: n och det får erkännas att den står på ibland. Fast kanske blir detta omöjligt, för hur ska du kunna veta hur det ser ut här... Nästa gång du har vägarna förbi Göteborg är du välkommen på kaffe! Tar en annan fråga istället. Det är nämnligen som så att jag har en bäbis i magen, i slutet av april ska den komma ut. Det börjar således bli dags att utrusta hemmet för en ny medlem. Hur kul som helst men också lite svårt. Vad behöver den egentligen? Och vad behöver vi? Du som är så klok har kanske några tips för att undvika överkonsumtion i barnutrustningsdjungeln. 
Tack för alla skratt, insikter, reflektioner och heta tips du ger mig! Kram
 
Tack för dina ord och inbjudan, och stort grattis till att ni snart blir tre! Som du säger så är det ju lite svårt att svara på möbleringen när jag inte vet hur rummet ser ut. Kan ni flytta tv:n? Att ha två soffor mitt emot varann är ju som sagt både praktiskt och socialt. Ett annat alternativ är ju att byta den ena soffan mot något mindre.
 
Vad man behöver till en bebis tror jag får bli ett helt separat blogginlägg! I ett parallelluniversum hade jag önskat att jag hade berättat för mig att det & det behöver du, det och det kan du skita i. För då hade jag vetat. Alla är ju olika men du ska få min version av must haves och overkill.
 
En annan Frida: Hej! Vilken är din favoritpryl i ditt hem? Visa bra "hjälpmedel/redskap" att använda när man inreder, gör om hemma? Hur tänker du angående konsumtion när det gäller Boo, tycker många föräldrar "går bananas" när det gäller prylar/kläder?! Vad gör du när du slappnar av? Favoritfärg? Hur har din stil utvecklas? Visa bilder på när det inte blivit som man tänkt sig inredningsmässigt? 
Så, här har du lite att välja bland. Kram
 
Hej! Favoritpryl. Jag är en riktig material girl. Inte så att jag tokkonsumerar, men jag sätter ohälsosamt högt värde på döda ting och datorn och kameran skulle jag verkligen sakna om jag inte hade dem.
 
Jag gillar ombonade hem som inte är för kala. Eller visst, på bild är sådana hem lite att dö för men den riktigt hemtrevliga känslan tycker jag mig oftast hitta i personliga hem med en trivsam röra. Och det är ju lättare sagt än gjort att slänga ihop något sådant men kuddar och filtar är väldigt tacksamma attribut. Ju fler desto bättre nästan. Över/i soffan, i korgar, på hög, på en stol, i en säng, fåtölj, på mattan… Mmmm.
 
Hjälpmedel är ju lite av en definitionsfråga, menar du verktyg då? Kul, jag gör ett separat inlägg. (Jag tolkar det så. En skruvdragare, bitssats, borr, plugg, små mejslar, brytbladskniv, stållinjal ...)
 
Konsumtionen till barn är rätt skrämmande över lag. Till exempel har Marsipanrosen aldrig fått någon julklapp eller födelsedagspresent av mig och Jesper eftersom hon får så det räcker av andra och jag har tydliggjort för släkt och vänner att de absolut inte ska köpa något ”bara för att” vilket hittills har funkat bra. Det är en svår avvägningsfråga eftersom de flesta tycker det är kul att ge och att ”skämma bort” sina barnbarn/syskonbarn men oftast så frågar de om det är något hon behöver och är det inte det så får de köpa precis vad de vill. Däremot tjatar jag om att vi föredrar trägrejer framför plast (främst mjukplast, som innehåller mest kemikalier) och att de ska titta på ekologiska leksaker i första hand. En fråga som är väldigt svår att driva i vår familj eftersom ingen av våra föräldrar har det tänket med sig överhuvudtaget. Men det är viktigt för mig så därför uttrycker jag de önskemålen.
 
Nu har vi ju inte kommit till det stadiet när hon förstår att man ”får” och ”köper” saker men min grundtanke är att hålla nere prylantalet men möjligtvis gå bananas på den kreativa och aktiva fronten, jag läste en artikel häromdagen att barns om får vara kreativa blir smartare! Kläder är jättesvårt. Jag ÄLSKAR att handla kläder till Boo, det är till och med roligare än till mig själv faktiskt, och får ibland hindra mig om jag märker att vi knappt hinner använda alla kläder. Nu när hon går på förskolan går det åt mer kläder eftersom hon smutsar ner sig mer. Jag väljer främst ekologiska produkter och väljer, precis som till mig själv, bort konstfiber som acryl m m i så stor utsträckning som möjligt. Det ska vara MYCKET villhöver-begär för att jag ska gå emot de principerna.
 
Jag kollar på TV. Jag älskar TV -dokumentärer, serier och såpor. De bra. eller åtminstone halvbra. Inte skräpet.
 
Min favoritfärg är ungefär femtio nyanser av grönt. Det passar liksom mitt eldiga temperament (läs hår).
 
Min stil har verkligen utvecklats. Den har vuxit med mig, med mina behov och med min plånbok. Jag gillar det ljusa skandinaviska - något som ligger som grund för mitt hem, men påverkas jättemycket av strömningar och trender. Inte så att jag följer dem slaviskt men jag märker att jag kan datera många av mina inredningsval efter det som varit aktuellt i perioder och jag tröttnar på saker som jag ett par år tidigare köpte med känslan ”-denna kommer jag ha med mig för alltid”.
 
Att visa bilder på när det inte blivit som man tänkt sig? Vad svårt, för om det inte blir som jag tänkt mig så fotar jag det väldigt sällan, men en rolig tanke till inlägg som jag definitivt tar med mig! Tack för alla spännande frågor Frida!
 
Katrin: Jag skulle önska ett inlägg om olika tapeter som passar i ett barnrum. Inte svindyra och gärna några som håller några år och inte bara bebisperioden.
 
Barnrumstapeter. Comin up!
 
emma: Hej! tack för din roliga blogg! Först vill jag tipsa Frida som har en bebis i magen att genast börja läsa bloggen "hormoner och hemorrojder" . Den är det enda du behöver, det andra brukar ordna sig;) 
Sen till frågan dårå.. hur går frilansandet? känner du att du får tillräckligt med jobb? sen är jag nyfiken på HUR du får jobb! blev visst tre frågor! Ha det fint!
 
Hej och tack! Bra bloggkärlek, älskar Hormoner och hemorrojder! Frilansandet går bra, tackar som frågar. Det är ingen dans på rosor och ett större pussel logistiskt/familjärt än vad jag tänkte mig med dagistider och familjens fritidsaktiviteter. Just nu har jag haft mycket jobb. Långa projekt för IKEA som ger en större inkomst och små, kortare som fyller på emellan. Jobben har jag uteslutande fått genom kontakter. Tidigare arbetsgivare, rekommendationer och mun till mun-metoden via nätverk som jag är med i och genom vänner. Nu har jag inget större projekt inplanerat och tänkte ägna mig åt att planera för våren och utveckla företaget i riktningar som för mig ännu är ganska obeprövat.
 
Maria/Husligheter: Kul! Jag är nyfiken på er podd – hur löser ni det rent tekniskt? Sitter ni på varsin ort och spelar in, och vem klipper? Hur mycket förarbete gör ni innan ni spelar in (dvs pratar ni igenom avsnittet innan ni spelar in)? 
Bra är den hur som helst!
 
Hej! Förstår dig... Med hjälp av tekniken kan vi numera sitta på varsin ort och spela in podden. Vi ringer varann via Skype, och kör Voice Recorder - ett insticksprogram som spelar in samtalet. Inspelningen kan sen redigeras i GarageBand om nödvändigt. Vi har delat upp det så att Hildur är teknikansvarig och jag uppdaterar Facebooksidan varje vecka, men bilder och kommentarer lägger vi upp båda två när det faller sig naturligt. Vissa avsnitt är väldigt genomarbetade och vi vet precis vad vi ska ha med och vilka frågor vi ska besvara. Andra säger vi bara hej till varann, bestämmer ett tema och kör ”på uppstuds” som vi brukar säga. Över lag klipper vi så gott som inget i podden (någon felsägning (och även en fjärt med efterföljande skrattattack) har dock eliminerats vid tillfälle) det är en överenskommen målsättning och delvis nödvändigt p g a tidsbrist. Åh, men tack!
 
Elin: Hej, ingen fråga direkt.. men jag skulle vilja se mer bilder från ert hem :)
 
Hej! Vad kul, jag tycker att vårt hem är supersvårt att fota men jag ska träna på det! Lite fler bilder från mitt i livet delar jag med mig på Instagram, där jag heter Littlemissfixit.
 
Sådär. Pjuh! Alltid lika spännande att höra vad ni funderar över och kom ihåg att det är en tillgång att vara nyfiken - eller jag menar intresserad av människor! Förresten kommer här en bild från mitt hem, en kaosig hylla i mitt hemmakontor.
 
 

Kommentarer
Postat av: Malin -Mamma och Änglamamma

Har ganska nyligen hittat hit, gillar din blogg mycket! :)
Vad har du för bakgrund? Utbildning? Eller är det bara passion? :) Hoppas på det sist nämnda!

Svar: Men tack för glädjande ord! Har fått många frågor om just det på sistone, får bli ett eget inlägg. :) (f ö både utbildning och passion..) ;)
Little Miss Fix It

2014-02-12 @ 13:13:34
URL: http://josefinaelma.blogg.se
Postat av: Malin -Mamma och Änglamamma

Ja jag har blädrat runt bland dina inspirerande inlägg och såg din utbildning :) Men då hade jag redan skrivit frågan. Tack för svar! :)

Svar: Så bra, tack för du tog dig tid! :)
Little Miss Fix It

2014-02-15 @ 04:59:24
URL: http://josefinaelma.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback