I nöd och lust

Visst är tanken fin att man har samma inställning till bloggandet som till äktenskapet, likheter finns onekligen, men medan jag är bättre på att bita ihop när relationen går på tomgång så kan jag helt enkelt inte krysta fram något när blogglusten försvinner. Jag vet inte varför, förmodligen en kombination av flera omständigheter -ömsom splittrad, trött, övertänd, håglös, fullbokad you name it men det tog bara stop. Har de senaste månaderna känt att jag tappat geisten lite, att orden inte blir så lättflytande, så finurliga eller så... jag helt enkelt. Och många av inläggen ligger bara som utkast, vissa inte ens färdiga, på datorns skrivbord. Årskrönikan, Marsipanrosens månadsinlägg, ljuvliga inredningsnyheter, kaoslivet i allmänhet, som småbarnsmorsa i synnerhet. Kommer inte längre.
 
Men idag hände något. Jag letade efter en gammal bild till ett reportage jag ska vara med i och hittade ingen som överensstämde med den i mitt huvud och började alltså morgonen med att vänta på att solen skulle gå upp så att jag skulle kunna fota. När jag sen satt där med bilderna i redigeringsprogrammet så glödde det till i bröstet. Började surra lite förstulet och jag fick liksom aningens av lusten tillbaka.
 
Kanske kanske behöver jag lite pepp, lite önskemål, lite hjälp på traven eller en spark i röven om du så vill. Så att 2014 också blir ett sånt dära fantastiskt bloggår vettja.
 
 
Ett favoritfynd här hemma är klädskåpet i Marsipanrosens rum. Nästan gratis, med ett yttre som attraherat få de senaste tjugo åren, fanns det ändå så mycket potential i de där små hjulen och glasrutorna. Många lager färg senare och med lite tapet, lite läder så är det inte bara funktionellt utan fint också. Som en tavla, fast det är ett gammalt skåp. Värt att lyfta fram i ett reportage. Allra minst.
 
Nä, inte är jag i mitt esse precis. Men nu har jag i alla fall tassat in på 2014. Hej på er, nu gör vi något av det här bloggåret också.

Kommentarer
Postat av: Karin

Hej 2014! Det var roligt att hitta ett nytt inlägg från dig. Jag uppskattar att läsa dina inlägg och att inspireras av din pysslighet. Själv har jag börjat året med sol och bad och äventyr många timmar hemifrån, men ska snart åter till arbetet som läkare på vårdcentral. En liten paus kan vara rätt skön, njut den! Och spark i baken när det är dags. Kram

Svar: Åh, tack Karin! Gu vad jag behöver pepp kände jag nu. tack för att du bjöd på det. Semester låter fantastiskt och som du säger, pauser är bra. Tror dock det är dax för en och annan kick ;)
Kram!
Little Miss Fix It

2014-01-09 @ 22:21:42
Postat av: Stina

Jag är här varje dag :) och hoppas alltid på nått underbart att läsa. Ofta läser jag sen rader högt för min för du har sådan talang med texten och orden.

Tips på vad jag vill ha tips på är pojkrum :) så många tankar och ideer jag har till Sveas rum. Men stackars viggos rum är liksom blankt. Han är 4 år. Jag vill gärna att rummet följer resten av husets toner i grått, vitt, turkost, svart så typ :)

Annars tycker jag om att läsa om underbara Boo såklart!

Svar: Fina Stina. Tack för det, ha-ha, jag ser i sann sit com-anda hur jag är med dig och B ligger i dubbelsängen (ja i en rumsren variant alltså)!!
Pojkrum, då har jag något att bita i. :)
Kram!
Little Miss Fix It

2014-01-10 @ 00:09:01
Postat av: Longevity - en blogg om hälsa

Pepp pepp, inte alltid jag kommenterar men läser dina inlägg med glädje!

Svar: Tack snälla, jag läser din kommentar med glädje (och tack för att du tog dig tiden)!
Little Miss Fix It

2014-01-10 @ 00:10:23
URL: http://madelein.se/
Postat av: sandra

jag är med inne nästan varje dag i hopp om nya inlägg.älskar hur du skriver o blir litet gråtfärdig varje gång du skriver om boo.jag har en pojk som är en mån yngre o det är så roligt att läsa om boo,även de svåra grejerna som inlägget ovan.sen gillar jag såklart dina inlägg om inredning o när du berättar om dina nya uppdrag genom ditt "nya" jobb.så spännande att följa!tack för inspiration o för den tid du ger oss trots att du har så mycket annat som kräver din tid just nu.kramar

Svar: Med läsare som dig Sandra får jag ju lust att jobba dygnet runt! I'll walk that extra mile. Kram!
Little Miss Fix It

2014-01-10 @ 08:19:59
Postat av: Malin

Här är ännu en som inte vanligtvis kommenterar men som dagligen tittar förbi för en dos kreativitet, vare sig det gäller ord eller pyssel. Du har en fantastisk förmåga att sätta målande ord på din omgivning, och jag tar till mig om det så bara är några få (de längre inläggen inspirerar såklart också) av dem. Bilderna du tar och lägger upp går inte heller av för hackor!
Mitt enda önskemål är fler inlägg (även om det inte gör mig något om jag får läsa om gamla)! Kvantitet behöver inte utesluta kvalitet, heja heja kortare inlägg (om det får dig att blogga oftare...)!!! Innehållet får gärna vara detsamma, dvs en perfekt mix av hem, hus, pyssel, gullig unge och kloka ord.

Svar: Hej Malin! Tack för dina tankar, dina ord gör mig så glad och verkligen peppad till tusen. Haha, att skriva korta inlägg är verkligen en utmaning för mig, men jag lyssnar. :) Kram!
Little Miss Fix It

2014-01-10 @ 11:28:15
Postat av: Bodil

All pepp i världen till dig! (Och lite hälsosamt att tappa lusten ibland. Då blir det liksom automatiskt prioriterat.)

Svar: Du är ju klok som en bok. :-*
Little Miss Fix It

2014-01-10 @ 16:39:24
Postat av: Anna

Hej Sara!

Jag är inne varje dag och kollar efter nya inlägg, men jag förstår att orken och lusten tryter ibland. Det är väl bara sunt? Jag tycker att bloggens innehåll är superbra som den är idag, ser gärna inlägg om din dotter, DIY, inspiration och fina bilder. Det jag önskar mer just nu är inspiration för att skapa den perfekta hallen och hur man på ett snyggt och bra sätt fixar förvaring under en trappa.

Pepppepppepp och trevlig helg!

Svar: Åh, intressant, ska se vad jag kan komma upp med på den fronten. Tack för energin Anna!
Little Miss Fix It

2014-01-10 @ 18:17:11
Postat av: Maja

Jag är en regelbunden besökare sedan drygt 1,5 år. Din blogg är en underbar blandning av reflektioner, tankar, kreativitet och inspiration. Du har en fantastisk förmåga att uttrycka dig i skrift och skapa härliga miljöer vilket är oerhört inspirerande och tankeväckande. Framförallt önskar jag att du fortsätter på samma sätt, men allt har sin tid. Vissa perioder flödar ens kreativitet andra inte. Bollar man dessutom jobb, barn och livet i övrigt, ja då är det inte konstigt om tryter. Det ska bli oerhört intressant att följa er renovering av torpet! Skriv gärna om det.

Svar: T A C K kära Maja för input och peppande ord. I hear you!
Little Miss Fix It

2014-01-10 @ 19:57:23
Postat av: Katrin L

Jag, liksom många andra, är inne här dagligen, i hopp om att läsa en härlig text om inredning, tips, ditt spännande jobb eller din söta lilla Ros! Och nu de senaste dagarna har mitt "önskeinlägg" varit "håret efter klippet" :) såå nyfiken, blev det kort och kanon eller halvlångt och super?? :) sitter själv i valet eller kvalet att klippa eller spara, lutar nog fortfarande åt att spara.

Jag surfar mycket dagligen under alla amningstimmar, kikar först in favoritbloggen, här så klart, sen följer de bloggar som ligger efter dig på listan. Din blogg känns/är ärlig och härlig! Inget sponsrat och köpt, eller massa rosa flufffluff som känns konstlat. Fortsätt som du gjort innan och blogga när lusten faller på, jag lovar att vi är många som stannar och fortsätter kika in trots paus eller fullt upp bakom kulisserna.

Trevlig helg!!

Svar: Åh, som jag skrev igår Katrin, kommentarer som denna får mig nästan att gråta! Tack snälla, jag är verkligen så tacksam att ni tog min utsträckta hand och drog upp mig för det känns redan bättre och jag får bekräftat att jag inte ska vända ut och in på mig själv utan köra på som jag gjort.
Ha-ha, vad kul att du är nyfiken på håret. Kan säga att det kunde räckt till både en och två peruker till min skalliga onde... Ska försöka fixa en bild i veckan då :)
Kram!
Little Miss Fix It

2014-01-10 @ 21:10:54
Postat av: Magda

Sara, jag följer dig via bloglovin och har gjort det sedan vi träffades med våra stora magar och godingarna där inne. :) Din blogg är toppen och det är så kul att få hänga med i ditt och Boosans liv trots att vi inte träffas. Hoppas att inspirationen återkommer snart. Kramar!

Svar: Så kul att höra Magda! Jag håller med dig, gillar själv att få uppdateringar om er och Aaron via Facebook :) Kram-kram
Little Miss Fix It

2014-01-10 @ 21:37:45
Postat av: Erika

Din blogg är en klar favorit i mitt flöde! Hoppas du hittar lusten igen och fortsätter blogga! Härlig kombo av inredning, privat och sköna tankar och formuleringar som sticker ut i ett flöde med annars med samma lika bilder och nyheter fr andra inredningsbloggar... Pepp pepp och önskar dig en underbar helg!

Svar: Tack snälla fina Erika. Sakta men säkert börjar lusten återkomma, och helgen har hjälp till. Skönt att du ger tummen upp, håller på att ta riktning nu för nya året. Kram på dig!
Little Miss Fix It

2014-01-11 @ 11:01:05
Postat av: Helena

har du någon bild på hur skåpet såg ut innan du renoverade det?

Svar: Jag tror att jag har någon före-bild men min dator är hos doktorn just nu men ska absolut försöka leta reda på den, det hade varit kul att visa före/efter. :)
Little Miss Fix It

2014-01-14 @ 11:19:41
URL: http://helenafena.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback