Nytt i bokhyllan

Det kunde inte varit en mer passande beställning, eller så kan man ju ifrågasätta det här med orsak och verkan, hur som helst så var tajmingen perfekt för lagom till första vabben landade ett gäng barnböcker i brevlådan. Några på känsla och några efter tips. Den här veckan har vi väl läst dem ett tjugotal gånger var, jag återkommer med en recension när vi närmar oss femtio, det är väl först då man verkligen vet om en bok modell mini håller måttet. Utan att objektet i fråga försvinner mystiskt, helt utan föräldrarnas inblandning förstås. För övrigt, jag älskar böcker och nya - olästa får mig att känna mig rik! Jag hoppas att jag kan dela med mig av den känslan till Marsipanrosen för om det är något som kan berika ett litet barn så är det väl berättelser i alla de former.
 
Foto: Sara Zetterström, Little miss fix it

Kommentarer
Postat av: Louise

Knacka på! Världens bästa barnbok där barnet är aktiv själv i läsandet. Men den kanske ni redan har? http://www.adlibris.com/se/bok/knacka-pa-9789177123354

Svar: Ja, jag vet, en av Rosens absolut första böcker faktiskt. Som mest uppskattad när hon var 1! :)
Little Miss Fix It

2014-01-31 @ 22:05:39
Postat av: carina

Jag gillade böcker på rim, till slut lärde sig barnen böckerna så man uteslöt vissa ord o de sa dem istället. Första favoriten var Lilla Kotten får besök av Lena Andersson. Man lär sig räkna till tio. Så söta bilder o "handskriven" text. Även Kotten, grisen och lilla vännen av Lena. Srn blev jag fast för Måns Gahrton o Johan Unege's böcker, även på rim. Ofelia Franssons godnattresa, böcker som börjar på "Alla barnen.... Firar jul, ABC, vad händer sen...osv! Roliga im man gillar att läsa på vers o rim! Alfons Åberg är verkliga klassiker! O sen vanliga enkla Totte samt Ludde böcker. Himmel vad vi läst, åtminstone för första o andra barnet! Tredje var väl sisådär, tyvärr! Lycka till med läsandet! Nyttigt för barnets språkutveckling!!

Svar: Massa olästa skatter märker jag, lägger alla på kom ihåg-listan. Kram på alla hjärtans!
Little Miss Fix It

2014-02-01 @ 23:51:15
Postat av: Anna K

Lalo, Binta och Babo böckerna av Eva Suso och Benjamin Chaud måste jag få tipsa om, de är helt underbara och helt sönderlästa här hemma.

Svar: Åh, tack för tipset!!
Little Miss Fix It

2014-02-13 @ 21:38:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback