Arbetsläger i smålandsskogarna

Det hotades ju  med vackert väder till helgen och äntligen såg jag möjligheten att ta tag i den där rensarlustan som krupit på mig och börja förbereda torpet för vad som komma skall. Så här löd diskussionen mellan mig och min man Jesper i veckan:
 
S: "-Det är nog bäst om vi inte sover i torpet, utan bara åker dit och sen åker därifrån. Det blir effektivast. Annars blir morgonen så utdragen och vi bara såsar runt utan att få något gjort..."
 
J: "-Effektivast!? Ja, det är för att jag vill till torpet och koppla av, och du vill dit och bedriva arbetsläger!"
 
Hmm, ja. Frågor på det? (Hans amnesti för första året löpte faktiskt ut för en hel månad sen.) Sagt och gjort, vi åkte ut och (jag) lät sakerna (piskan) vina.
 
Vårt torp består av en liten stuga med ett rum -storstuga, kök, källare (lucka i golvet, lågt i tak så man måste huka, typ en sån läskig jag ser framför mig om någon säger att någon har stängt in någon, eventuellt sina barn, i källaren) och loft. På tomten står även ett uthus med förråd/sommarrum, vedbod och utedass. När vi köpte det för precis 13 månader sen fick vi liksom hela klabbet. Med sjuttioelva aluminiumkastruller, väggbonader, spånskivor från -73 och färgburkar med gammal färg som lyser i mörkret (typ). Övermöblerad som tusan. Men vi rensade och körde ett och annat lass till tippen direkt, så att vi fick plats liksom. Fast sen fick tydligen Jesper renoveringsamnesti och jag fick lova dyrt och heligt att vi inte skulle ge oss på några projekt första året.
 
Själva torpet är alltså redan rensat men uthusen har varit som en krigszon och med lite god vilja har vi kunnat få in gräsklipparen i bo'n genom att svinga den över huvudet in genom dörren och stängt blixtsnabbt. Eftersom detta renoveringsår betyder att jag ska riva upp ett loftgolv, flytta golvplank, måla upp till nock och ungefär ganska många andra omständiga saker så behöver vi liksom plats att ställa lite prylar som inte mår så bra av att befinna sig under upprivna tak/golv och färgsprutningar.
 
 
Och efter ett dagsverke (med en korvbrödsätande liten stjälpreda) och när vi idag har hyrt den där släpkärran och kört till återvinningen en två-tre gånger så kommer vi ha den platsen!
 
 
Och förutom att väggfärgen är ljuvlig, en våningssäng så skruttfin att en dånar och ett träkar som bara behövde få sig en liten tillknackning för att vara stabilt igen så dök det upp en gammal snickarbänk som åtminstone vid första anblick ser ut att kunna bli underredet till ett mycket läckert bord i framtiden. Just sayin'.
 
 
Men annars, skräp så långt ögat når.
Så nu vet ni vad vi gör en söndag som denna.

Kommentarer
Postat av: Camilla

Vill bara säga att jag är så glad för att din blogglust tog fart igen. Du förgyller lördagskvällar med berörande marsipanrosinlägg och söndagmornar med fartfylld inspiration! Tack för att du delar med dig!

Svar: Tack för att du läser och kommenterar!! Det betyder jättemycket för mig :)
Little Miss Fix It

2014-03-09 @ 08:58:02
Postat av: Jo

Det är ju sjukt jobbigt att rensa, men samtidigt så befriande! Vi köpte också en sommarstuga med inventarier och allt och man får verkligen både bra och dåliga saker på köpet. Men man får ju faktiskt lite saker som "hör ihop" med husets historia så det är kul att ha kvar lite av de gamla sakerna också!

Blir kul att följa er renovering så jag är glad att amnestin är över! :)

Svar: Ja verkligen befriande. Två stora lass senare finns det nu plats att - andas. Är så glad över de små skatter som kom med i köpet och som du säger så ger det en större dimension till stugan.
Ha-ha, jag ska hälsa han som suckar det... ;)
Little Miss Fix It

2014-03-09 @ 10:27:39
URL: http://frkp.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback