Hur man spenderar en söndagkväll på torpet

Den här helgen får nog stå för mitt livs "var det inte en timme utan fyra månder vi vred fram klockan?" Vi hade som högsommarvärme i solen. Och ljuset! Åh ljuset alltså. Min storasyrra och hennes kille kom och hälsade på och visst måste man se det som en välsignelse när gästerna föreslår en trädgårdsdag på torpet som bästa nöje? Sagt och gjort så drog vi på snickarbyxorna och packade grillkorv så det räckte och blev över. Tre femtedelar tog sig an trädgården som inte blivit antagen på decennier, 1/5 packade ner all inredning i kartonger och rev ut alla gamla spånskivor och de 20 sista procenten av oss sov sig igenom större delen av dagen eftersom den personen varit uppe minst fyra timmar efter sängdags kvällen före. Jag tillhörde inte de 20% tyvärr.
 
Tänk vad mycket en hinner med när en är nästan dubbelt så många som vanligt och den lilla stjälpredan befinner sig på en torpartomt a k a den bästa/största lekplatsen hon känner till. In, ut, upp för trappan, ner för trappan, blåsa såpbubblor, gräva i jorden eller studera faunan på gräsrotsnivå.  Så världens största tack till de båda som inte tycker om att göra inget! Det enda som grumlade lördagsbägaren var att jag glömde kameran. Eftersom vädret höll i sig även igår och det var en bra bit kvar av kvällen när vi hade klarat av både Öland ToR, IKEA och vinkat av mosterskapet så tog Jesper, Boo och jag en vända till.
 
Och jag känner mig lätt om hjärtat så där som man bara gör när något som fanns på önskelistan fast utom en endaste rimlig chans att kunna gå i uppfyllelse plötsligt helt otippat faktiskt gör det. Jag trodde att tomten skulle få stå tillbaka i år och att allt fokus skulle ligga på själva bostadsdelen, jag menar den att göra-listan räcker ju ett halvt varv runt månen redan nu, så att trädgården plötsligt är omhändertagen och lite extra älskad och redo att ta sig av massa bus och lek och crocketturneringar och roséglas i solnedgång då tänker jag att det är ett himla bra sätt att umgås det där. Medan man gör nytta. Och att gästerna sedan sa: ring när ni ska måla fasaden! innan de åkte.Det är liksom bara för mycket.
 
Foto: Sara Zetterström, Little miss fix it
 

Kommentarer
Postat av: Den där Victoria

Det är en utlimat present eller ett toppensätt att träffas på, att hjälpas åt med saker och umgås samtidigt.

Underbart!

Svar: Verkligen, och vi har fler sådana vänner dessutom :)
Little Miss Fix It

2014-03-31 @ 17:30:34
URL: http://www.dendarvictoria.se
Postat av: Cecilia

Vad fint ni får det! Vilken underbar mössa Boo har!
Hälsningar från en som gillar din blogg skarpt!

Svar: Tack! Ja, hon gillar "katt-mössan" :) Fint att du lämnade ett par rader.
Little Miss Fix It

2014-04-01 @ 08:32:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback