Vinn heminredning för 100 000 till din Kalmarförening

Under mars månad frilansar jag som kommunikatör (grafisk specialist) på mitt gamlagamla jobb, IKEA-varuhuset här i Kalmar. Jättekul att ha många härliga kollegor igen, det är nog annars det som mest grusar frilansgatan - ensamheten. Så igår var det ett s k frukostmöte med alla medarbetare där man går igenom vad som händer i företaget, siffror och fokusområden etc. (vad alla kanske inte vet är att varje varuhus sköts som ett separat litet bolag med egen ledningsgrupp och ekonomi) och då fick jag nys om denna fantastiska tävling som börjar idag:
 
 
IKEA Kalmar satsar nu på ett större socialt engagemang och ger alla ideella föreningar och organisationer i närområdet som verkar för att främja barn och ungdomars utveckling chansen att förvandla sin lokal. Vinnande förening får kunskap, heminredning och montering till ett värde upp till 100 000 kronor. Ansökan är öppen till den 11 april 2014, dvs tre veckor från idag.
 
 
Ansökan

I ansökan ska följande beskrivas:

- Kort beskrivning av verksamheten
- Mål och syfte med verksamheten
- Vad vill föreningen/organisationen ha hjälp med?
- Motivering

 

Föreningens verksamhet måste vara ideell och verksam inom Kalmar med omnejd, vara politiskt och religöst obunden. Ansökan skickas in på max en A4 till kalmar@ikea.com.

 

Projektet genomförs i samarbete med kommunen och en lokal byggfirma. En jury, bestående av tre personer från IKEA Kalmar, utser tre finalister. Juryn tittar bland annat på hur stort behovet är, hur många barn eller ungdomar som berörs, föreningens värderingar och motiveringen. Vinnaren röstas sedan fram av medarbetarna på IKEA Kalmar och vinsten är inredningshjälp, IKEA-möbler och produkter samt montering till ett värde av upp till 100 000 kr. Jag blev så otroligt pepp över den här tävlingen och kommer göra allt för att vara med på ett hörn, lekfulla och inspirerande miljöer för barn - ja tack! liksom. Varuhuschefen Bojan sa det så bra:

 
 – På IKEA vet vi att en kreativ miljö är en bra miljö och vi vill med detta projekt skapa fler möjligheter för barn och ungdomar att vara kreativa. Vi har kunskap som vi gärna delar med oss av och möbler och produkter som gör det möjligt. Skapande är viktigt och detta är ett sätt för oss att göra något för barn och ungdomar.
 
Mer information finns på www.ikea.se/kalmar (klicka på länken) och behöver man ytterligare information kontaktar man ovan citerade chef: Bojan Stupar 0480-46 00 40, [email protected]
 
Så sprid ordet i Kalmar med omnejd och kanske är det just din/dina barns förening som får en föreningslokal värd namnet! Ansökan ska vara inne 11/4-2014 för att vara med och tävla.

Kommentarer
Postat av: Lotta

Oj, vad kul det låter! Kalmar med omnejd.....? Undrar om man kan putta Värnamo lite närmare? Lekfulla, kreativa och inspirerande miljöer för barn och ungdomar, det hade min förskola gärna velat delta i. Bra gjort IKEA!

Svar: Ha-ha, ja det hade varit något, bara putta lite. Värnamo? Passerade vi två gånger i söndags men tur att vi inte sågs eftersom vi även hade med oss magsjuka omgång 2...
Little Miss Fix It

2014-03-21 @ 07:20:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback