Visst kan man måla under graviditeten

Jag fick en fråga i kommentarsfältet, Karin undrar vad hon ska tänka på vid användande av färg och för att måla säkert under graviditeten, något jag själv funderade över när jag inledde renoveringsracet med Boosan i magen. Det finns ju ett begrepp som heter nesting, att boa, inför den nya familjemedlemmens ankomst och jag boade något kolossalt när jag var höggravid, eller vad man nu ska kalla helrenoveringen av Hundrakvadrataren sommaren 2012. Uppenbarligen är jag inte ensam, kanske handlar det om att renovera möbler till barnrummet eller förbereda hemmet på annat vis för ankomsten av den nya familjemedlemmen.
 
Vattenbaserade och lågemitterande (som avger minimala värden av kemiska ämnen) färger är ofarliga så länge man följer instruktionerna på färgburken, oftast att ventilera väl, och gärna måla utomhus om man har möjlighet. Något som temperaturen såklart kan sätta stopp för under vinterhalvåret. Vid målning inomhus gäller samma sak, ventilera väl och vistas så lite som möjligt i rummet medan färgen torkar.
 
All form av organiska lösningsmedel som lacknafta, oljebaserad färg, lack och sprayfärg ska helt undvikas under graviditeten och i närheten av små barn. Låt någon annan sköta det målerijobbet och använd inte rummet innan färgen torkat och lukten avtagit ordentligt. Sveff har tagit fram en liten broschyr i ämnet, läs igenom den om du är i nesting-tagen, du hittar den via Alcro.
 
Foto: Sara Zetterström

Kommentarer
Postat av: Karin

Tack för det fantastiskt fina svaret. Vänligen, Karin

Svar: Varsågod, lycka till i nestinghysterin nu ;) Kram Sara
Little Miss Fix It

2014-11-02 @ 07:56:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback