Glöm det

Nu var det länge sedan jag gjorde en uppdatering av Booforismerna som studsar mellan väggarna hos oss. Den 7:e är ju hennes månadsdag och fråga mig inte hur det gick till men vi ska ju tydligen ha en treåring i augusti. Eller förresten, det råder det inga tvivel om för treårstrotsen, die berümte, tycks vara på inskolning. 

Fast mest är det en himla trevlig människa vi lyckades skramla ihop (ett uttalande som kan innehålla spår av jäv) Jesper och jag. Jag brukar skriva ner sånt hon säger ibland. Oftast inte sånt som "men Bo-ho-hosan vill inte haaa mössan på sig" nej då letar jag inte efter antecknings-appen i mobben, då letar jag oftast efter en kudde att skrika i, men annat liksom som samtalet igår:

Jag: -Vill du bada själv eller ska jag vänta tills du pusslat klart och duscha med dig?

Boo: -Men Boosan vill inte tvätta sig mamma.

Jag: -Nä, jag märker det, du har ju lyckats förhala ett bad hela gotlandsvistelsen. Jag kommer inte ens ihåg när du badade sist. Vill du bada själv eller ska jag vänta på dig?

Ignore. Hon pusslar vidare och pratar väldigt viktiga pusselteknikaliteter med sin far, som att hon nu hittat biten med glassen som passar ihop med pingvinens hand. Sånt.

Tjatbarometern går kraftigt upp och jag upplever liksom situationen utomkroppsligt och ser som uppifrån den där tjatiga mamman som jag a-a-aldrig skulle bli stå och, ja just det, tjata.

Jag: -Ju snabbare du hoppar i badet desto snabbare kommer vi iväg till lekparken sen 

... bla bla bla bla.... 

Nu går jag och duschar så blir det bad för dig när du pusslat färdigt.

Jag möts av en blick som en kiosklitteraturförfattare skulle kalla för outgrundlig och så spänner hon de där isblå historierna till ögon i mig.

Boo: -Glöm det.

 
40-bitarspussel är väl en världslig sak. Och hon badade faktiskt sen.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback