DIY - kökshandtag av läderrem

Tack för responsen på mitt förra inlägg, bloggen vore inte ens hälften utan er läsare! Här kommer ett fixartips lagom till helgen:
 
När vi flyttade in i Hundraåringen för snart ett år sedan så kändes handtagen alldeles för överdimensionerade och moderna i köket. Vår första plan var att lämna in luckorna på lackning och alltså spackla igen de gamla skruvhålen men eftersom vi inte kunde enas om kulör (och fortfarande inte kan) så fixade jag en enkel alternativlösning med läderremmar. Tyvärr gick det så fort att jag glömde bort att ta en före-bild, men tro mig när jag säger rostfritt, borstat och... nej tack.
 
4 mm naturfärgad rem som passade i skruvhålen beställde jag från Slöjd-detaljer och det enda som behövs när man skruvat bort handtagen är en avbitartång eller stark sax. 
 
 
Jag trädde remmen inifrån genom ena hålet och utifrån genom nästa, där gjorde jag en hård knut i den öppna änden, sen spände jag remmen och gjorde en tight knut även på andra sidan innan jag klippte av remmen och spände knutarna (och längde handtaget) genom att dra hårt utifrån i handtaget.
 
Sådärja, bara 32 kvar nu då, händerna ömmar efter ett tag vill jag lova.
 
Resultatet då? Nåväl, det är ju inte precis som handtagen i Hundrakvadrataren som syddes med så mycket kärlek av vegetabiliskt garvat svenskt skinn, dessutom hade jag gärna sett dem 1-2 mm tjockare. Men. Skillnaden är så himla stor, köket har fått ett mycket mjukare uttryck och varmare känsla, utifrån en liten insats och det gillas.
 
[ o ]: Sara Zetterström

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback