Pluttifikationstabellen

Fördelen med att driva eget är att man själv bestämmer över sin tid och planerar in jobben (nåväl, det finns ganska många parametrar som spelar in, men det är mindre toppstyrt om man säger så, dessutom är det ju liksom jag som sitter i toppen på mitt företag). Nackdelen är att detta även gäller vidareutbildning och inspiration, något som tyvärr sällan prioriteras. P g a enkel matematik. Jobb=cash in, kurs=cash ut.  Efter att ha gjort ett hyfsat första år som frilans men utan vidare balans bestämde jag mig tidigt efter tolvslaget att 2015 blir året för fortbildning och vidareutveckling av mig själv och företaget. Jag träffade en tjej från en firma jag vill jobba med som berättade att de delvis använder SketchUp. Veckan efter fick jag veta att en annan viktig kund också kommer jobba i SketchUp. Och jag kan inte SketchUp. Första steget blev alltså att anmäla mig till en kurs i aktuellt program. Genom Hildur fick jag nys om Cadelit. Inte den billigaste, men heller inte den dyraste kursen och framför allt den som verkade passa mina behov bäst. Vid tre tillfällen, tre dagar under våren, ska jag lära mig att behärska detta visualiseringsprogram. Och det är nu man som egenföretagare måste börja använda sig av lite krångligare matematik. Kurs=cash ut blir snarare kurs=inspiration+kunskap+nya möten+nya möjligheter=kompetensutveckling =cash in, i förlängningen. 

Idag har jag haft det första kurstillfället och det var så himla kul! Men framför allt väldigt lärorikt och jag känner mig så där bubblande glad som man gör första skoldagen efter ett långt sommarlov och man upptäcker att det börjat en ny kompis i klassen, en som man väldigt gärna vill vara vän med och som det visar sig även vill vara vän med dig.

Förutom kompetensutveckling så har jag börjat samla tankarna kring en grafisk profil och andra utvecklingsmöjligheter. Och vet ni, ibland måste man investera för att kunna växa, få ny kraft och ge rum åt nya möjligheter. Det är ganska enkel matematik när man tänker efter.


Kommentarer
Postat av: Sophia

Bra Sara :) Det är ganska logiskt när man väl börjar peta i det - och långt mycket enklare än vanliga CADprogram. Hoppas det går bra med vidareutvecklingen och visst är det skönt att verkligen lära sig något. Ibland kan det ju kännas som man avvecklas med alla "meningslösa" saker man gör på ren rutin. Heja utvecklingen!

2015-02-12 @ 08:13:53
Postat av: Isabell

Sök på YouTube eller liknande istället efter hur man använder sketchup om du inte vill lägga ner pengar på en kurs. Annars så är det inte svårt alls att lära sig på egen hand. Jag laddade ner programmets gratisverition och exprimenterade lite och det gick väldigt fort att lära sig.

2015-02-13 @ 18:00:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback