En passande inflyttningspresent

 
till Kaminkvinnan är vad om inte ved? I tre omgångar har vi fått prima björkved i olika konstellationer av premiärbesökande vänner. Senast idag kom två säckar spingestickor, helt ovärderligt när kakelugnen går varm ett par gånger per dygn. På nyår kom föregående vedkorg plus bubbel och en snyggkonserv hela vägen från Australien. Eller ja, inte hela korgen men soppan har rest runt halva jordklotet i Jenny & Oscars resväska. Snyggsoppa som sagt som inte kommer ätas upp så länge jag får bestämma och vi inte svälter.
 
Hundraåringen gick ju alldeles utmärkt att flytta in i direkt men har en hel del att skaffa. Förutom det mest elementära (förlåt Göteborgsvitsen) som ett värmesystem (direktverkande el idag, hej räkningschock) så står badrum och vinterbonat förråd på att göra listan. Efter det har vi en undervåning vars golv måste få lite kärlek. De förra ägarna lade in ett massivt trägolv men glömde göra underarbetet by the book vilket har resulterat i ett dalmatinergolv deluxe (vitt med bruna prickar från blödande kvistar). Köket har ju bara några år på nacken men jag drömmer om en ansiktslyftning, inte face off precis men ganska rejäl.
 
I övrigt har detta lilla hus (10x8 m markyta) inte mindre än fem(!) dörrar. En gammal finentré med dubbeldörrar åt öster och bredvid den en nybyggd entré -dagens hall, en grovantré åt söder och från köket en altandörr i söderläge och en åt väster. Jag skulle kunna tänka mig att göra mig av med åtminstone en. Nåväl, det finns mycket att rita på som ni märker. Och medan det drar från fler dörrar än vettigt så fortsätter jag att elda och klura på de bästa lösningarna.

Kommentarer
Postat av: Ninni - Vimsiga mamman

Så fint :)

2015-01-05 @ 11:44:45
URL: http://ninnzan.se/
Postat av: JW

Jag hade lite svårt att förstå vilka proportioner ved jag skulle ta med från norrland (för den kommer faktiskt därifrån) Samma gäller soppan från AU, jag visste ju inte att du vela att den skulle räcka till fyra. Det mousserande visste jag vilket fall att vi var i behov av mängder, min egen livserfarenhet sa mig att en flaska får räcka. Tack för ett fint nyårsfirande "hundraåringen" kanske hundraåringen-mrs-fix-it. Lova mig SIM om du tar det. Stor varm kram J

Svar: =) You lost me at "SIM"
Little Miss Fix It

2015-01-05 @ 21:41:29
URL: http://www.northfolk.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback