Hemnets minsting, om jag fick bestämma

Jag brukar ju inte skriva om Hemnet-objekt, dels för att så många andra gör det plus att jag själv sällan finner något större intresse i de likriktade stylinghemmen. F ö kollar jag Hemnet än mer sällan nu när vi köpt hus (i ren självbevarelsedrift för impulsiva mig, tänk om drömmarnas drömhus plötsligt dyker upp, no offence Hundraåringen) men denna vecka är det två objekt som fastnat på näthinnan tack vare vänners flöden på Facebook och många av er har efterfrågat mer analys och hur jag konkret tänker kring inredning så här kommer ett objekt att resonera kring.
 
Kanske det minsta lilla hus jag sett på länge finns på Kungsholmen i Stockholm och säljs via Erik Olsson. Blott 28m² (i två plan!) En macrotrend (gigantiska trender som påverkar oss alla) är ju att bostäderna blir mindre, dels för att vi blir fler människor som ska få plats på samma yta men även för att man aktivt väljer att leva mer småskaligt, man downsizar. Det största problemet vid små ytor är att fylla alla funktioner och det var därför jag fastnade för det här lilla huset. För det misslyckas så totalt i just den frågan.
 
Visst, tanken är nog snarare som någon form av veckoboende a la övernattningslägenhet men förstå vad kundgruppen kunnat växa om man presenterat huset i sin fulla potential. För kärlek har det ju onekligen fått både i materialval och layout. 
 
Ex. genom en tvättmaskin i köket (väldigt kontinentalt), en lean in closet på den tomma köksväggen, förvaring under sängen, en tydligare arbetsplats/multifunktionell bordslösning, badrumsförvaring samt en sammankoppling mellan ute och inne eftersom den lilla gården är så intim och fantastisk -exempelvis genom smala dubbeldörrar med glas istället för fönstret. Golvvärme hade på sådan liten yta kunnat ersätta elementet för värmeförsörjningen.
 
Okej, om man resonerar så här så kan ju a l l a bostäder optimeras förstås. Jag tycker bara det blev så tydligt att man inte tagit till vara på hela potentialen av detta fina lilla hus, och det kostar ju ändå som en nyrenoverad tvåplansvilla i Kalmar. Vad tänker ni när ni ser ett objekt som detta?
 

Kommentarer
Postat av: Sarah

Spot on Sara! Jag såg detta, började kolla på bilderna och tänkte blogga om det tills...jag insåg att jag inte tyckte om det.
Visst finns det detaljer men det gör det ju i alla stylade objekt. Varför har man inte ens skapat ett "vardagsrum" inne? Den där uteplatsen är ju underbart söt men det är varken uppehåll eller varmt året om i det här landet och potentialen finns ju inne. Nej, hm, det här blev inget inlägg för min del.

2015-01-29 @ 12:37:49
URL: http://lifebysarah.se
Postat av: Josefin

Håller precis med, min första tanke var att det var ju fint men sen slog det mig hur dåligt och icke-kvadratsmart det planerats och tyckte mest att det kändes litet och sorgligt att man betalar så mycket för så lite (en som precis flyttat från huvudstaden...)

2015-01-29 @ 19:29:23
Postat av: Josefin

Håller precis med, min första tanke var att det var ju fint men sen slog det mig hur dåligt och icke-kvadratsmart det planerats och tyckte mest att det kändes litet och sorgligt att man betalar så mycket för så lite (en som precis flyttat från huvudstaden...)

2015-01-29 @ 19:30:05
Postat av: Matilda Persson

Såg ju supermysigt ut!

2015-01-29 @ 23:01:01
URL: http://skogsrusset.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback