Marsipanrosen 2,42

Stoppa tiden, konservera den på burk, spara den som ett kärleksbrev i en resväska på vinden och låt mig alltid minnas den här perioden. Klokskapen, finurligheterna, tokerierna och den till synes aldrig sinande energin (förutom när den tar tvärslut på en sekund förstås).
 
Konversation i ett flyttstök i en lägenhet i ett tidigare liv (för mindre än tre veckor sedan):
 
Farmodern: "-Du och jag går ut så kan mamma och pappa fortsätta packa ner i lådor."
Rosen: "-De heter inte låda, de heter kartong. Kan du säjja kartong?"
 
"-De heter inte armringar de heter armpuffar"
"-Mamma, de heter inte la-agård, de heter laggård, kan du säjja de?"
 
What goes around comes around såattsäga och den ongen kommer få stryk i skolan om hon inte taggar ner sin messersmith-ådra (som hon fått av mig, dammit). I det nya huset är hon gärna och länge på sitt rum, något som aldrig hände i lägenheten, de första dagarna stod hon på översta trappsteget och informerade oss: "-Pappa & mamma, Boosan är här uppe." Ifall vi skulle få för oss att glömmar bort att hon fanns liksom. På nyårsafton var tongångarna annorlunda när jag hade nattat henne och återvände till sällskapet vid middagsbordet. Fortfarande från översta trappsteget men med mer skärpa i rösten; "-Mamma, kan du ta och klampa upp här!" Ett uttryck som upprepat sig några av kvällarna in på 2015, fasligt bestämt. 
 
Ibland känner jag mig som en supersoldat från någon extra hemlig bataljon när jag listigt försöker förutse och kringå det minfält som omger vår 2,5-åring to be, och att just förutse faran (utbrottet) innan den är ett faktum (ett okontrollerat skrikande, sprattlande och ålande på golvet i 5-50 minuter) har blivit en utvecklingssport i vår familj. Som en diktator i miniformat styr hon landet Cirkus Zetterström och jag och Jesper, som de kuvade undersåtar vi är, låter henne mestadels hållas. För hon är ju så fasligt söt när hon sover.
 
Mobilfoto innan jag for till tåget igår och desperat försökte fånga den där ljuva doften av busonge och sovvärme.

Kommentarer
Postat av: Skrå

Du skriver så underbart Sara och igenkänningsfaktorn är stor!

Svar: När man tänker att det inte finns en suck i helvetet att andra har det just så här så behöver man bara titta upp och upptäcka alla andra små miniterrorister i samma ålderskategori ;)
Little Miss Fix It

2015-01-08 @ 08:08:39
Postat av: Anonym

Haha, stämmer på pricken - vi kallar vår lilla för Stalin!

Svar: =) Vi kallar henne för Usama, för ibland dikterar hon inte bara utan det är rena terrorn...
Little Miss Fix It

2015-01-08 @ 08:29:22
Postat av: Anonym

Så sant och fint skrivet som vanligt! Rosen är ju en väldigt speciell liten individ. Speciellt underbar! <3
Kram Anna aka annatotti som INTE gillar blogg.se på mobilen längre. Jätteknäpp!

Svar: Ja, för oss, men vilken onge är inte speciell!? :) mobbebloggen behöver kanske få lite kärlek, vad vet jag... Kramkram
Little Miss Fix It

2015-01-08 @ 23:25:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback