Nymålat!

Efter inlägget igår om färgen i vårt allrum tänkte jag på det här med att måla med färgrester. Färg är färskvara och för att den ska hålla längre så är det bra att inte doppa pensel eller roller i hinken utan att istället hälla upp i ett tråg när man målar och på så sätt inte föra ner smuts och bakterier i färgen som blir över. Om man kan så är det fiffigt att förvara burken upp och ner för en bättre hållbarhet, har man tur i flera år. Hur man vet att den är gammal? Att den skiktar sig är inget konstigt och kan man röra den till en jämn färg utan klumpar är det lugnt men om den luktar illa, ungefär som sur filmjölk, då är den troligtvis för gammal och man bör inte använda den. Risken finns nämligen att det alltid kommer lukta surt om det man målat och det är ju inte så kul.
 
En annan grej är att inte ha för bråttom med att hänga upp saker på nymålade väggar. Allt har inte kommit upp igen här hemma till exempel. Jag vill att det får några dagar att torka ordentligt innan jag hänger upp väggskåpet bl. a, annars finns risken att skåpet fastnar och drar med sig både färg och underliggande tapet om vi flyttar det, och det extra spackeljobbet kan en ju helst vara utan.
 
Foto: Sara Zetterström

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback