Nipprig av längtan efter uteliv

Åh jag är så trädgårdslängtig nu så ni anar inte. Eller egentligen är det ju utelivet jag tänker på, att ligga i hängmattan under skuggiga björkar, att vattna tomaterna under ljumma sommarkvällar och att äta grillat så det ramlar ur öronen. Att gå barfota med bara en tunn skjorta som solskydd över bikinin och en stråhatt djupt nedtryckt över pannan och äta bär direkt från buskarna. Mer konkret och mindre drömmigt om detta pratar jag och Hildur i senaste Kom In-podden #uteliv.
 
Lagom till helgen släppte också Ikea sin tillfälliga kollektion Nipprig och jag var förbi och kollade in den. Mycket fint och mycket en villhöver! Utställningen stack verkligen ut i varuhuset med de svarta väggarna och fint formade rottingmöbler. Måste bara fundera på vad som ska vara var i våra trädgårdar innan jag förköper mig. Men blir man överförtjust i något är det nog läge att slå till snart för som sagt, det är bara en tillfällig kollektion.
 
Är det fler än jag som vill att det ska bli 15 grader varmt, helst igår?
 
Foto: Sara Zetterström

Kommentarer
Postat av: Emma

Jo, jag längtar med!
Var på ikea i söndags och tittade, i Göteborg hade dom dock inte lika fin bakgrund. Hade tänkt mig några av rottingfåtöljerna på altanen, men personalen sa att dom inte höll för utomhusbruk? Möjligtvis en säsong, men inte mer. Vad tror du om det?

Svar: Jag tror att de håller mer än en säsong, men de kommer ju både slitas av solen och regnet men personligen så tänker jag att det bara blir lite finare med patina på sådan möbler :). Och som jag svarade i en annan kommentar, jag har hellre möbler som är fina och bekväma så länge de håller än köper något superfunktionellt som jag inte gillar.
Little Miss Fix It

2015-03-31 @ 21:48:35
URL: http://emmassamling.wordpress.com
Postat av: jennie

Min mamma var där och stångades för att få tag på en av blott nio (!) svarta stolar när varuhuset öppnade. Folk var, så att säga, ganska besvikna på utbudet. Men mamma haffade en stol och det svarta sidobordet, fåtöljen har vi nu i vardagsrummet där den gör sig jättebra med en skön dyna och en fin pläd. Jag har fått info om att kollektionen inte håller för utomhusbruk á la 100% svenskt väder, utan enbart för fint oblött väder. Sånt orkar jag inte med för vi har varken ork eller plats att bära fram och tillbaka, så mina nippriga saker får hållas inne. :-)
Instämmer i 15-gradersönskningarna!

Svar: Jag har inget emot att det blir slitet så om det blir något inköp kommer vi låta de var i väder och vind så länge det håller. Alla trädgårdsmöbler slits ju av väder och vind tänker jag och vill hellre ha sånt som jag tycker är fint och bekvämt.
Little Miss Fix It

2015-04-01 @ 07:50:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback