Miscellaneous w45/2015

Den här veckan känns som om den swishade förbi på en dag, något ni förstås märkt av på bloggen. Den enorma hösttröttheten har dessutom lagt sig som en våt filt över mig och träning har blivit ännu viktigare för att över huvudtaget orka med. Samtidigt är det först nu som den riktiga kura inomhus-perioden börjat och jag njuter dagligen av brasorna i kakelugnen. Veckans blandning känns lite skral, handen på hjärtat så har intrycken varit rätt få, eller kanske är det jag som haft skygglapparna på? Klicka på bilderna för källa.
 
Genom en artikel i Dagens Industri fick jag upp ögonen för Naty, ett svenskt företag som producerar och säljer ekologiska blöjor-och bebisartiklar. Ekologisk blöjor, naturligt nedbrytbara. SOM jag hade velat känna till det här företaget för tre år sedan när vi fick en blöjrumpa. Nu är den perioden så gott som över men blir det syskon blir det till att testa natyblöjs.
 
 
Jag har en grej för kaktusar just nu, stora och gärna i terracottakruka kan de få flytta in. I parti.
 
 
De svenska tapetfabrikerna fullkomligen spottar ur sig nya kollektioner så här års och det finns mycket fina nyheter på tapethimlen, kollektionen Tradition från Sandbergs till exempel. En annan tapet därifrån som jag först misstog för en William Morris finns i den här mäklarbilden från Ahre. Om jag inte är helt ute och cyklar heter tapeten Ava (mörkblå) ur kollektionen Brunnsnäs och hade det inte varit för Hildurs örnkoll så hade jag aldrig knäckt den nöten eftersom fotografen dragit ned mättnaden och färgerna riktigt mycket i bilderna. Tyvärr var det just den dova färgskalan som tilltalade mig och photoshopreglagen finns som bekant inte tillgängliga på var mans vägg i verkligheten (än).
 
 
Appropå tapeter så scrollade jag över det här häftiga Lundby-dockhuset som såldes på Lauritz i fjol, styling av Thomas Lingsell. Och visst är det konceptuellt, hommaget till naturen, men jag blir väldigt pepp på att göra en homestaging i ett dockhus åt Boo.
 
 
Sist men inte minst är lördagkvällens stora behållning. Då tittade jag nämligen på dokumentären om Dagny, den 103-åriga bloggerskan, som finns på SVT-play. Underbar kvinna som liksom föddes ett par år efter att vårt hus byggdes. Svindlande tanke. Precis som den att jag själv har 63 år kvar innan livet börjar...
 
 
Mitt projekt för Tengbom varar inte lika länge, nej det går in i slutfasen och risken är att det kommer bli en lika högintensiv vecka igen. Däremot inleder jag med en förmiddag för övrig jobbplanering imorgon så det finns hopp om flitigare bloggande kommande vecka. Men först sängen, för jag är tröttare än en hundraåring. Over and out!

Kommentarer
Postat av: Hildur - fixa&dona

Gokväll! Intensiva veckor känns igen... Börjar närma mig slutet på mina jätteprojekt så mörker och hösttrötthet är inget jag ens hunnit fundera över. Heja dig i veckan som kommer. Förresten, tapeten är inte en Morris utan snarare en Brunnsnäs från Sandbergs. Kram!

Svar: Ha-ha, då kör man så det ryker, när höstmörkret inte ens existerar. Tack, vad glad jag blev att tapeten är svensk! Tyvärr väldigt missvisande i färgåtergivningen som du ser. Knyt ihop säcken nu så vi kan podda snart, "öka takta sista kvarta Tidahölm!" ;) Kramkram!!
Little miss fix it

2015-11-08 @ 23:33:16
URL: http://fixaodona.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback