Skissa manuellt i 3D

Som designer räcker det sällan med att bara rita på en produkt, nej för att optimera slutresultatet bygger man modeller eller mockups, man skissar i 3D, för att verkligen kunna se formen utifrån olika vinklar. Något som även är väldigt användbart när man upcyclar gamla möbler. Förutom en ny kulör, och glasskivor istället för trä i dörrarna, ville jag lätta upp uttrycket i vårt nygamla köksskåp genom att lyfta upp det på ben från golvet. För att bestämma höjden på benen, vinkeln på sågningen och tjocklek på foten så är det perfekt att jobba med wellpapp och prova sig fram.
 
Man behöver wellpapp eller annan styv kartong, penna, sax, tejp och färg och sen är det bara att skissa loss och klippa eller skära ut formen.
 
 
När jag kände mig nöjd med formen målade jag kartongen i samma färg som skåpet och tejpade fast den för att få en enhetlig bild och se helheten på avstånd.
 
 
Jag ville ha en enkel form, lätt att tillverka och som känns stabil och i harmoni med skåpets övriga linjer. Nu har jag mallen för hur jag vill att benet ska bli, bara att ta med till snickeriet, om man inte väljer att själv gå loss med sågen förstås.
 
[ o ]: Sara Zetterström

Kommentarer
Postat av: Anonym

Oj så oväntat men mycket fint med den färgen på skåpet!!!

2015-11-18 @ 14:30:01
Postat av: Mia

Mycket fin färg på skåpet. Ett bugdgettips till benen är att köpa en gammal stol på loppis och kapa benen på. Det har jag gjort med ett gammalt teakskåp här hemma och det blev fint som snus! Fäste med lim och träplugg bara.

Svar: Min första idé var att leta ben på loppis men de blev så taniga plus att det inte kändes kul att slakta en funktionell möbel på det viset. Brädbitar jag redan hade blev alternativet, med plugg och lim ;)
Little miss fix it

2015-11-18 @ 14:37:42
Postat av: Sanna

Blev ju riktigt bra, ju! Snygg färg!

Postat av: Lisa A

Underbart skåp! Och färgen, fantastisk!
Är det månne Deco Blue?

Svar: Tackar! Nej faktiskt inte, det är Blueberry Crush från Sadolin
Little miss fix it

2015-11-19 @ 13:36:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback