Ode till Trendenser

[ o ]: Sofie Bengtsson, Trendenser.se
 
Ett helt decennium, så länge har Frida Ramstedt bloggat. Sug på den. Ikväll firar hon sin etta nolla i Spinneriet där hon har sin studio utanför Göteborg. Jag skulle varit där. Jag borde verkligen varit där. Men jag fick inte ihop det helt enkelt och var tvungen att tacka nej, vilket smärtar mig. Istället kommer här en liten hyllning till vår svenska gigant på den möblerade blogghimlen.
 
Frida är idag en av mina närmaste vänner och jag hade troligtvis aldrig lärt känna henne utan bloggen. Jag började följa dåvarande Husmusen i slutet av 2005 och det dröjde inte länge innan bl. a den bloggen inspirerade mig till att starta Little miss fix it. Hon har alltid varit och är fortfarande en stor förebild och inspirationskälla på många plan men det skulle dröja ända till 2009 innan vi träffades i köttet. Det första mötet var på Formex höstmässa och vi var samlade en handfull inredningsbloggare (på den tiden var det verkligen bara en handfull seriöst aktiva) för att utbyta lite erfarenheter med varandra och berätta hur det kom sig att vi började blogga, och jag sa som det var att jag blev inspirerad av Frida, pluggade design och skulle på en utbytestermin i Tyskland. Perfekt bloggläge alltså. Senare samma år, på det första FormForum som Frida anordnande, pratade vi lite mer och jag minns hur frustrerande det var för mig att möta denna blyga lilla norrländska viol. Jag ville bonda och hon dog nästan på kuppen av min framfusighet.
 
Nåväl, både framfusigheten och bondandet skulle nå helt nya nivåer när vi faktiskt hastigt och lustigt utan att egentligen känna varann bokade en resa i sista minuten till Möbelmässan i Milano 2011. Från att ha utbytt ett fåtal meningar och några facebookchattade rader beträffande bokningen med varann så tvingades vi dela en minimal säng, hustla oss in på mässan på ett hittepå-presspass och inse att vi hade mycket lika form av humor. Sånt kommer man långt på.
 
Frida, du är skarp - både estetiskt och affärsmässigt. Du har en enastående förmåga att redaktionellt förvandla vatten till vin och jag vet ingen som besitter en sådan fingerspitzgefühl för det som funkar (läs: säljer, trendar, komma skall). Otaliga är de gånger då jag tänkt något i förbifarten som du sedan gjort till en klickraket på bloggen, jag förstår fortfarande inte hur du gör det?! Du får mig att skratta och är även den som kan säga åt mig på skarpen, på ditt väna norrländska vis, så att dina ord ringer i öronen på mig i åratal när jag inte ser möjligheten till att göra affärer om det så ligger på mina fötter och jag är stolt över att finnas på speed dial när du behöver en vän som fattar, både jobbet och privat. For better and for worse.
 
Som en säger, Keep up the good work! Det inspirerar, Du inspirerar - på så många plan. Jag är ledsen att jag inte finns på plats och kan hylla dig öga mot öga ikväll...
(I was working double shift at the factory)
 
True story ✌️
:.spättan

Kommentarer
Postat av: Nilla Tankebubblor

Härligt! (Men synd att du inte var där). Jag har också läst henne blogg från start.

Svar: Man kan liksom inte låta bli... :)
Little miss fix it

2015-10-11 @ 11:01:15
URL: http://tankebubblor.blogg.se/
Postat av: Anonym

Vilken fin hyllningstext!

Svar: Fint ska fint ha!
Little miss fix it

2015-10-13 @ 14:13:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback