Skogsdrömmar - en digital provtapetsering

I slutet på min sommarsemester gjorde jag ett studiebesök i Sandbergs tapetfabrik. Då alldeles rykande färsk, redo att äntra butikshyllorna, fick jag känna på provtapetseringen av Skog (läs hela storyn här). Nyheten vars pressbilder (superfint stylade av Daniella Witte) snurrat både ett- och trehundra varv i bloggosfären vid det här laget. Det var kärlek vid första ögonkastet.
 
 
I en diskussion vid fikabordet då deras VD Fredrik på förekommen anledning ställde frågan så kom det ju fram att Hundraåringen inte besitter en enda tapet. Ni kan ju tänka er att det var lite som att svära i kyrkan. Förvånade satt även designchefen och marknadsansvariga som känner mig från när jag bodde i lägenhet med tapet t o m i taket! Till mitt försvar kan jag säga att de förra ägarna målade allt vitt och jag har bestämt mig för att skynda långsamt med det här huset. Lite väl långsamt kan det ju kännas så här åtta månader senare.
 
 
En problemyta är den bredvid köket på bilden ovan. Personligen tycker jag det är för trångt för en matplats (plus att jag inte vill sitta precis bredvid matlagningsstöket i köket när jag äter) och det har varit både "bibliotek", "kontor" och "lekrum" i förslagslådan. Just nu fyller den ingen riktig funktion och är i min smak alldeles för kal och skulle må bra av exempelvis en mustig tapet. Så jag testade hur skogstapeten skulle ta sig där. Ursäkta det halvtaffliga fotomontaget, jag lade ingen vidare omsorg vid det utan ville bara få känslan, trots allt ett enkelt sätt att provtapetsera digitalt.
 
I detta sammanhang tycker jag att tapeten faller lite platt. Dels är ytan för kvadratisk och golvet är definitivt för ljust för att göra den rättvisa och "lira" med mystiken. Men ni vet ju hur det är med kärlekar, man brukar ju kunna göra plats för dem på ena eller andra viset till slut. Vad tycker ni, ska man låta en tapet styra inredningen?
 
Foto: Bild 1- pressbild från Sandberg, bild 2 av Sara Zetterström, bild 3 - eget montage av produktbild från Sandbergs.

Kommentarer
Postat av: Amanda

Så snyggt!! :)

2015-09-10 @ 14:43:59
URL: http://https://amandasstil.wordpress.com
Postat av: Hildur - fixa&dona

Det där låter som ett ämne för podden. ;) Men håller med dig - ytan känns lite för liten, skogen blir liksom inklämd. Kan du inte låta skogen fortsätta även på fönsterväggen? Kram!

Svar: Oh well, den väggen har jag ju en tanke om att sätta dubbeldörrar på och f ö kanske tapetväggen blir en del av köket. Det hinner nog ändra sig några gångar innan jag bestämmer mig för om tapeten ska bestämma resten...
Men absolut, ett ämne för podden ;) Kramkram
Little miss fix it

2015-09-10 @ 17:28:44
URL: http://fixaodona.se
Postat av: Emelie

Men å, tycker skogen blev mer drömsk i allt det vita,jag gillar!

2015-09-10 @ 21:13:42
Postat av: sandra

Svära i kyrkan, haha. Alltid ska folk inom specifika branscher vara så fanatiska. Jag tycker inte ens det är fint med tapeten. En slät färg är mycket snyggare. Vill man ha mer så funkar kalklittr med fint men tapetskarvar o mönster tackar jag nej till trots att dessa bilder är finfint stylade

Svar: Men om man inte brinner för sin egen bransch, vad ska man då brinna för?! ;)
Little miss fix it

2015-09-11 @ 08:02:17
Postat av: Karin

Wow, den där skulle vara superläcker hemma hos oss som har mörka golv! Fast sätter vi upp den där i vardagsrummet måste vi göra om hallen, vårt enda tapetserade rum, och hallens färgsättning hänger ihop med köket... Nä det blir inget. Men det hade kunnat bli grymt, om jag hade orkat (läs: orkat övertala maken) :P

Svar: Ha-ha, precis så där är det. Rumsrockader hela tiden, som ett gigantiskt (och lite krångligare) Dominospel, inte minst de där militanta nejsägarna som ska övertalas hela tiden... ;)
Little miss fix it

2015-09-14 @ 13:08:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback