Torpet 3x3

Kanske har det varit en av de regnigaste helgerna på länge. Kanske packade jag mer fort än rätt när regnkläderna i vuxenstorlek inte kom med. Kanske är 30 m²+loft i minsta laget när tre personer med varierande storlek på byxmyror ska samsas om utrymmet (som dessutom ska rymma många böta textilier på tork). Men vi har gjort så gott vi kunnat för att sysselsätta oss mellan regnmolnen.
 
Vi har letat svamp. Så långt in i skogen att vi kom ut på andra sidan utan att hitta några och då passade vi på att leta efter grannens katt Livullman (som Boo självklart säger i ett ord, precis som att jag i hennes ålder döpte min nalle till Kallebengtsson efter min favoritgubbe till granne som jag trodde hette så, i förnamn. Nallen Kallebegtsson Hansson). Och när man har gått kanske flera tusentals mil över mossa och kottar och sly och rötter och när stubbåkern sedan brer ut sig som en hel oändlighet slutar liksom benen att fungera lite som per automatik och man vill bara sitta ner och inte gå alls - på sin höjd undrar man lite över fjädern som vi fann, vilken rovfågel som flygit så fort att den ruggat?! Kanske var det en hök? Vilken tur då att mamman och pappan kunde en hemlig lek om just en hök. Under hökens vingar, kom! Vilken färg? Rosa! Såklart att man minns att under täckbrallor och tights så tog man på sig ett par rosa trosor just imorse. För att inte tala om kanintröjan som har nästan alla fina färger i hela världen. Pappan hade både färgglade strumpor och kalsipper medan mamman fick vara hök mest hela tiden. Det kan lätt bli så när nästan allt är blått, svart och vitt och åkern är kilometerlång. Men hem kom vi till slut, var och en på egna ben.
 
Brun! (listigt tyckte höken) ända tills de upptäckte både bälte och kängor och glatt promenerade förbi...
 
 
Både länge och väl letade vi även efter den försvunna hundvalpen som vi kände lukten av. Men nej någon hundvalp hittade vi aldrig, det var bara treåringen som visst inte hade duschat håret på länge. Duschar är kanske det värsta som finns tycker Boo. Badkarsbad däremot, det är grejer det - synd bara att det stora badkaret inte fick flytta med oss till Hundraåringen. Men vilken tur att diskhon i torpet är av modell större och att man kan klämma ner en unge mellan nydiskade köttbulletallrikar och kastruller. Ett lätt sätt att byta hundvalp mot nyponros.
 
 
Just som vi bestämde oss för att, i en solglimt, fixa björnbär till en kaka (att baka är nog godaste familjesysslan när vädret håller en gisslan) så bestämde sig himlen för att än en gång öppna sig på vid gavel. Snacka om regnmoln i bakhåll! Vi lyckades ändå, genomblöta, skrapa ihop en halvliter blåsvart guld. Det räckte både till gårdagens efterrätt och söndagsfrukost. Inte lika ljuvlig som lönnvarianten kanske men när stugan bara hade vanlig ljus sirap att erbjuda så funkade även det fint till pannkakorna.
 
 
Det blev tydligt att hela familjen verkligen har saknat stughänget i sommar. Nästa säsong blir nog mer restriktiv på Airbnb-fronten, även om erfarenheterna är övervägande positiva. Nu är det dags att packa ihop oss och åka hem till vår gata i stan igen. Jag har nämligen en ofrivillig dejt med tvättmaskinen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback