Fredagsfeeling och pomodoro-metoden

Regnet öser ner och jag sitter i ett nystädat vardagsrum med ett roligt uppdrag framför näsan. Jag fick frågan om jag ville inreda en nyinköpt bostadsrätt på 37m². O M jag ville. Det är ett riktigt drömmigt uppdrag eftersom det är litet och jag får vara med i hela processen. Jag gillar ju att ha kontroll, inte så charmigt kanske men sån är jag.
 
 
Något annat som kännetecknar mig så är det att prokastrinera och tidsoptimista mest hela tiden så den här veckan har jag tagit fasta på pomodorometoden när jag projekterar. Man bestämmer en uppgift, sätter en timer på 25 minuters intervall (en pomodoro) och jobbar fokuserat och effektivt utan att låta sig distraheras av ex. mejl eller sms. När klockan ringer tar man 5 min paus (sätter klockan även här) och ringer ett samtal, tar en kopp te eller varför inte fuldansa lite? Sen börjar nästa pomodoro. Metoden utvecklades av italienaren Francesco Cirillo i slutet av 80-talet och kommer namnet kommer sig av att hans äggklocka såg ut som en tomat och det heter just pomodoro på italienska. Jag har använt mig av den här tekniken tidigare men liksom glömt bort den tills den här veckan när jag insåg att jag behövde jobba efter en rejäl struktur för att överleva alla "att göra" eftersom Jesper dessutom varit på jobbresa. Jag använder förresten mobilens timer och det går lika bra det.
 
 
Appropå tomat så ligger de här skönheterna och väntar på att få bli pizzasås. Ikväll kommer tre av mina tjejkompisar från gymnasiet och hälsar på. Vi ska bo på torpet och bara mysa, äta gott, promenera, dricka vin och skratta en hel del om jag känner oss rätt. Inleder helgen efter önskemål om blomkålspizza, en glutenfri favvo! Receptet hittar du här. Tomaterna är de sista kvar efter förra helgens systerhäng på Österlen där vi bl. a tillbringade några timmar på Rörums backar hemma hos Mandelmanns (måste nog berätta mer om det i att annat inlägg). Nu ringer snart klockan och det är dags att höja volymen till Sam Smiths senaste och fuldansa som om det inte fanns någon morgondag. Happy Friday!!

Foto: Sara Zetterström

Kommentarer
Postat av: Anonym

Hej, jag undrar vad du använder för ritprogram när du tar fram ritningar? Varmt tack för en inspirerande blogg!

Svar: Hej! Jag ritar i AutoCAD eller sketchUp. Har jobabt en del i Revit men aldrig blivit riktig kompis med det.
Little miss fix it

2018-10-23 @ 13:57:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback