Semestervittring och allt runtomkring

Den senaste veckan har bara flugit förbi och bloggen har negligerats, igen. Det är som att börja träna efter ett uppehåll, eller sluta röka eller som vilken ny rutin man än vill få igång (även om mitt blogguppehåll inte varit så kraftigt så har det ju haltat betänkligt en längre tid) så tar det tid och kontinutet för att komma in i gängorna igen. Så hav tålamod mina kära läsare. Hav tålamod.
 
Så vad händer bakom kulisserna? Det är självklart mycket med det nya företaget som händer. Jag har träffat Kenneth, affärsutvecklaren som jag bollar min företagsidé med och som hjälper mig ta den till högre höjd, eller alldeles realistiska höjder kanske.
 
Jag har lunchat med en potentiell person att hjälpa mig med budget och övriga ekonomiska bitar i firman. Toppen, för så fort jag försöker sätta mig in i det så ställer min hjärna in sig på "myrornas krig" eller "radiobrus" och jag kan inte säga det ofta nog, fokusera på det ni är bra på för lustigt nog så finns det andra personer som är bra på det just du prioriterat bort!
 
Igår hade jag (ännu ett) telefonmöte med Robin, en kompis som är otroligt grym på konceptutveckling och branding, för att jag ska landa i ett namn på produkten. Det vi diskuterade ska jag fortsätta jobba med i eftermiddag.
 
Boo går på sommarsimskola. V a r j e  k v ä l l. I fyra veckor. Jag är medveten om att jag låter lite kinkig här men det är liksom rätt meckigt att både hinna med att t ex. heja fram Sverige i VM och sitta i en fuktig simhall vareviga sommarafton. Men hon fullkomligt älskar det och med vattensäkerheten på köpet så, vem är jag att gnälla?!
 
Vi tog det jobbiga beslutet att kastrera Fleur. Planen var egentligen att vi skulle ta en kull kattungar på henne först (söthetsdöd deluxe!) men efter många turer med uppfödare och den tilltänka hanen som det inte blev något med så kände vi bara näe, nu kastrerar vi henne så att vi kan aktivera kattluckan och låta henne bli den katt hon vill vara och gå ut och in (även om det skrämmer mig från vettet att jag ska hitta henne platt nere på gatan när jag kommer hem en dag). Så en hårig liten konvalecent stryker omkring här hemma idag.
 
Vi har haft ett par snickerifirmor här för att räkna på badrumsrenoveringen, det ska bli spännande att få deras offerter. Om man tycker det är spännande att bli pank vill säga. Men nytt härligt badrum i Hundraåringen - ja tack!
 
Dessutom har vi tittat på ett hus - ett riktigt drömhus. En jämn hundraåring, ett gammalt kapell som stod klart trekvart härifrån 1918. Den som följer mig på insta-stories såg det kanske fladdra förbi tidigare i veckan? 300 kvm sommarhus med den största potentialen på den här sidan Jesu födelse. Till priset av en badrumsrenovering. Jo men det är faktiskt sant, det låg ute för nästan inga pengar alls, förhållandevis. En veckas vånda och några turer till det där drömmiga som var i behov av ett antal kubikmeter färg innan vi landade i att det inte blev någon budgivning/affär. Varför vi inte slog till? För att det egentligen bara var världens häftigaste hus, på helt fel plats. Tomten var i stort sett obefintlig och jag pratade med bonden nästgårds om att arrendera eller köpa till mark men det ville han absolut inte gå med på och då spelar det ingen roll hur fantastiskt häftig centralkaminen var, eller vilka ljuvliga tapeter det sattt i den gamla lärarinnebostaden på övervåningen. Men grattis du lyckliga ägare som får förvalta en av Svenska kyrkans forna stoltheter och inte behövde större tomt! Grattis, verkligen. (Jag är inte bitter.)
 
Ja som ni hör så händer det både det ena och det andra och jag ska försöka komma in i rutinen att uppdatera bloggen i samma takt. Men faktiskt så flaggar jag sedan nu för att det en stund framöver kan bli lite si och så med den saken för på måndag så räknar jag med att vara semesterledig, och familjenära, tillsammans med Jesper som tjuvstartade igår. Hur mycket semester man nu tar när man har världens roligaste affärsidé som vill bli förverkligad...
 
 

Kommentarer
Postat av: Hannas krypin

Vilket fantastiskt hus! Förstår att det känns bittert att det inte blev något köp.

2018-07-06 @ 12:46:40
URL: http://hannafialotta.blogg.se
Postat av: Malin Vbg

Njut av sommaren och ha en underbar semester! Bloggen finns kvar efter sommaren, fast i höst gör inte sommaren det. Önskar en härlig semester, en annan jobbar en vecka till och sedan blir det hackat och malet men tre veckor bli det totalt. Hoppas verkligen värmen när kvar, så ska jag njuta med!

2018-07-06 @ 18:14:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback