Nyöppnade Ekenäs hantverksbageri

I torsdags var hela familjen ledig för att förbereda inför midsommar och eftersom vi vaknade tidigt så kunde vi lagom till 10-fikat nästan hänga på låset hos Lilian som precis öppnat bageri hemma i sitt kök på Stånguddegatan i Ekenäs/Hagby. Ekenäs är den gulligaste lilla byn man kan tänka sig, med det drömmigaste lilla trähuset efter det andra, idyllsikt just vid vattnet och det ligger nästan precis mellan Hundraåringen och torpet om man tar gamla E22:an. Jesper hade koll på öppettiderna via deras instagramsida @ekenashantverksbageri
 
 
Det är i den röda lilla stugan bredvid sitt barndomshem som Lilian numera bor med sin sambo och där den gamla konstnärsateljen som blev förråd, som blev kök, som blev Ekenäs Hantverksbageri finns.
 
 
Lilian själv stod och bakade bullar utan hejd och svarade tålmodigt på alla mina frågor om hur man får till de bästa kardemummasnurrorna (hon kör treslag på degen och väger varje bulle för ett jämnare resulat, tips tips), medan hennes bästis Jonna skötte cafédelen. Så coolt, modigt och helt förträffligt bra att göra sin grej och ta hjälp av nära och kära för att förverkliga hela alltet! När jag skulle fylla 26 pluggade jag på folkhögskola och visste knappt vilket ben jag skulle stå på, just sayin´.
 
 
Men hur gott!? Svenska och/eller närproducerade råvaror, blir helt lycklig!
 
 
Vi kunde inte hålla oss utan provade hela sortimentet i ett par omgångar. Så himla gott att det var värt varendaste litet glutenfyllt magknip för min del. Svingod rabarbersaft på söta små flaskor. Svingod.
 
 
Det bästa av allt? Kardemummabullarna som jag åkte och hämtade lite senare eftersom de fortfarande stod och kalljäste under vårt besök. De var så förträffligt goda att vi beställde ett stort lass till alla våra midsommargäster dagen efter. Mycket poppis!
 
 
Den här veckan har de öppet torsdag-fredag: kl. 9-15 och lördag-söndag: kl. 8-14. Jag tror man ska vara där tidigt för risken finns att det säljer slut och stänger tidigare. För egen del tror jag inte vi kan hålla oss utan att det blir ett nytt besök i helgen.

Kommentarer
Postat av: Jessica Högberg

Så mysigt, önskar dom varmt lycka till!

2018-06-27 @ 09:03:37
URL: http://lchftrollet.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback