Nytt för mig - gårdagens loppisfynd

Jag hade egentligen siktet inställt på material till en maskeraddräkt eftersom Boo ska på tema-kalas på lördag, men visst är det ofta så, när man söker annat så finns där plötsligt så många andra fina fynd?
 
 
Eller vad sägs om; En brödkorg - perfekt till ensamfrukost eller kompisfikan. Vi har en liknande i torpet men bara en stor, klumpig historia här hemma. Så fint flätad! 2 m oblekt bomullsväv. Sparar på avokadokärnor & skal för att färga tyg, och sedan den sista tygaffären stängde i Kalmar förra året är det skönt att kunna fynda något man kan klämma och känna på. Osthyvlar. Alltså jag tror jag har en svaghet för loppis-osthyvlar. Rätt perfekt eftersom en i torpet håller på att tappa sitt spruckna skaft. Älskar de med träskaft och bara måste köpa dem om jag ser dem. Precis som med saxar. Och skärbrädor. Och... Servettringar är ingen svaghet precis men tyckte dessa i nysilver var så söta. De blir bra som komplement till våra i betong när man är många på festligheter.
 
Två askar, en i tenn och en i björk. För att askar är bra till mycket. Längre ner ser ni tennasken i sitt sammanhang. Hittade två fina ljusstakar i tenn. Det är så kul att fantisera om tidiagre ägare när det står namn i böcker eller graverat så här: "H.J. 7 - 5 1975", man undrar ju vad som hände den där onsdagen i maj för snart 44 år sedan. Kanske föddes en Henrik Johansson och det är hans dopstakar som vi nu får njuta av? Stekspaden till kolbullepannan gick tvärt av i metallen när vi var i fjällen här om veckan så denna rejäla sak blev en mycket vältajmad ersättare.
 
Efter diskning fick det mesta vara med på frukosten imorse.
 

Mjölkkannan är ju en fransk liten klassiker, jag tycker om att bre smöret med en nätt smörkniv i trä och träskeden var perfekt till min hemmagjorda lemoncurd.
 
 
De tre djupa tallrikarna blev jag förtjust i men tänkte ändå först strunta i dem eftersom jag är helst vill ha en hel uppsättning porslin hemma i stan då vi redan har udda-porslin i torpet.

 
Men tusan, de här gröna skålarna är så himla fina i glasyren att jag är glad att jag inte lämnade dem åt ett annat öde, de ser ut som om de vore emaljerade, inte sant?
 
Den lilla tennasken var ju helt oemotståndlig. Tänker perfekt till Boo's mjölktänder. Om hon någonsin kommer tappa någon vill säga, vet att hon själv tvivlar nu när kompisarna är inne på åttonde vändan för tandfen och hon har alla i behåll. Men snart så. Och då är asken redo!
 
 
Så fina och användbara grejer, blev nästan full i skratt hur fint de gifte sig med varann också. Allt för 160 kr, och allt är nytt - för mig! Just ja, maskeradgrejer hittade jag också men det får bli ett eget inlägg.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback