Helgpyssel: adventskalender I

För några dagar sen hörde jag första tonerna av julmusik på jobbet, och för varje dag som går ökar procenten jullåtar som spelas. Med 1:a advent runt knuten är det väl dax att fixa adventskalendern om man inte redan har gjort det så här kommer ett exempel på ett perfekt pyssel till helgen (den behöver ju bara vara klar tills på tisdag);

Knyt sidenband i krokar eller spikar som tvättlina längs väggen i en eller flera rader. Häng upp strutar och askar i band på linan. Märk ut varje paket med nummer och fyll på med passande små adventspresenter. Till barnen kan det vara bokmärken, vattenballonger, suddgummi, klistermärken, leksaksgubbar, hårsnoddar, hårgelé, pennor som några exempel.


Foto och kollage: Sara Zetterström


Kalendern har min duktiga kollega Åsa gjort. Askar, strutar, sidenband och etiketter hittar du bland IKEAs julsortiment KOTTE. Kroken heter BLECKA.

Kommentarer
Postat av: Kattis

Det var ett riktigt toppentips! Synd att jag inte har några barn att göra det till. Kanske till sin sambo eller endast som dekoration i väntan på de små? ;)

2009-11-26 @ 09:50:42
URL: http://frystaapelsiner.blogspot.com/
Postat av: NOOK Elin

Vilken fin adventskalender!

2009-11-26 @ 11:02:45
URL: http://nook.webblogg.se/
Postat av: Ylva

Hej!

Hittade just hit via At Home. Vilken ljuvlig kalender, söker just efter inspiration till något sådant. Måste vara snabbfixat för nu är det inte så läng tid kvar...

/Ylva

2009-11-26 @ 11:05:42
URL: http://darlingthings.blogspot.com
Postat av: Anna-Karin

Såg strutarna när jag var på IKEA i veckan och gillade dem, fast jag skulle vilja se dem i ännu fler färger och mönster. Fint jobbat av din kollega.

2009-11-28 @ 22:58:55
URL: http://nancyandi.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback