På Stratumsedijk i Eindhoven

Jag tänkte bjuda på lite hemma-hos-reportage så här på lunchen för under midsommarhelgen hade jag ju nöjet att besöka två, på olika sätt, härliga hem i Holland. Först ut är Maria & Melles bostadsrätt på 2 rum och kök. När jag tittade igenom bilderna insåg jag att jag bara har fotat det öppna köket/vardagsrummet, vilket ju självklart inte gör hela lägenheten rättvisa men ni får fantisera ihop resten själva.

Först måste jag bara säga att jag och Maria (och ytterligare en pingla) var sambos under vår studietid. Trots detta hade jag ingen riktig uppfattning om hennes "inredningsstil" eftersom studentfyran mest bestod av ärvda, lånade eller på annat sätt ihopsamlade i-brist-på-annat-möbler och IKEAs budgetalternativ. Därför blev jag riktigt exalterad över deras fina hem och jag är inte mindre stolt över att veta att jag via bloggen har inspirerat till ett och annat inköp. Jag låter (de sjuttioelva) bilderna prata för sig själva, men här är alltså vardagsrum och kök i en öppen planlösning med, en midsommarhelgen till ära, flaggpimpad utgång till en stor terass som på sommaren (under soliga dagar) fungerar som ett extra rum. Sedan köpet i augusti 2010 har alla ytor (golv, väggar, tak) renoverats och köket bytts ut. Det jag gillar mest med lägenheten är: det genomgående golvet som gör att den känns större än sina 60-plus m², den lätt gråbrutna väggfärgen, den fiffiga lösningen att bygga in högskåpen i ett intilliggande förråd för att öka ytan i köket och att de valt att hålla antalet pryttlar på en låg nivå (okej, jag bäddade undan madrassen vi sov på och flyttade upp den fina röda vattenkokaren på fläkten men annars ingen "styling" innan plåtning). I sovrummet finns en stor bokhylla och en ännu större garderob som gömmer det mesta, ett klokt val då mycket saker på en liten yta annars lätt gör att det ser jöckigt ut. Jag gillar även att de använt en stark och glad accentfärgskala till allt det ljusa. Det är även fint att sätta kryddor i annat än standardkrukor, här står persiljan i en skål från senaste kollektionen från Filippa K (som f ö känns roligast på länge). Personligen är jag dessutom dökär i krukan som står i tv-hörnet (Mossi du glömmer väl inte att kolla upp den?) även om kaktusen i den nästan gav mig mardrömmar ha-ha.

Nu råkar jag veta att detta hushåll är på jakt efter både nytt soffbord och tv-bänk så vet du med dig något som skulle passa det här hemmet (svenskt funkar bra då de snart kommer på besök) kan du väl skriva en kommentar!


Foto: Sara Zetterström


Kommentarer
Postat av: Maria

Jättefint inlägg! Känner mig allt lite stolt:). Har frågat svärmor om krukan, men hon kommer tyvärr inte ihåg namnet. Jag kan försöka att åka förbi växthuset där den är köpt, nästa gång jag är hos Melles föräldrar.

Kram

2011-07-06 @ 15:02:26
Postat av: Tinakusina

Kan intyga att mycket saker på stor yta också ser jöckigt ut ;) Håller för övrigt med om att jättekrukan i hörnet var urläcker!

2011-07-07 @ 10:54:23
Postat av: Franklin

Roligt att läsa om våra grannars inredning! ;)



Hoppas att ni hade det trevligt här i Eindhoven!

2011-07-08 @ 02:28:58
Postat av: Mia

Mumms vilken fin kruka - känner ett ha begär. =)

2011-07-26 @ 12:46:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback