Älmhult runt på 36 h

Jag glömde ju meddela att det skulle bli giltig frånvaro här på bloggen, igår åkte vi nämligen till Älmhult och hälsade på våra kompisar Elin & Henrik. Ljuvligt väder och massa god mat. Och loppisbesök - det kan liksom inte bli mycket bättre! Först lättlunchade vi hemma i villan och Marispanrosen pekade med sitt lilla gulliga finger på allt och alla.
 
 
 
Sen åkte vi till Carl von Linnés barndomshem i Råshult där vi njöt av trädgården, fikade übergod morotskaka och kollade in väggmålningar och hemliga rum bakom skorstenen där luffarna fick sova.
 
 
Efter det for vi hem igen och tog istället en promenad genom samhället och jag visade Jesper det där huset som jag var på visning av förra året men som vi inte köpte (obviously) och mördartrapporna som man måste gå i från tåget till jobbet, och den lilla syaffären som är så bra och sen kom vi till ett nytt ställe, som öppnade efter att jag slutade hänga i Älmhult till favör för mammaledigheten hemma i Kalmar, och tog en drink.
 
 
Marsipanrosen fick sin kvällsdrink spisvarm av kocken men hon somnade inte i alla fall. Och tur var väl det för på vägen hem igen så såg vi Bambi och hans mamma på bara några meters håll, jag lyckades enbart fånga gräs på bild med systemkameran så ni får hålla till godo med en darrig mobilbild.

 
Vi avslutade dagen med Henriks förbjudet goda ribs från grillen. Till slut somnad Marsipanrosen och vi vuxna kunde avnjuta en kritvit dessert som lyste ljusblå i kvällen. Så himla mysigt att bara sitta där och prata om viktiga saker, som prinsessbröllop, och hur man laserar brädgolv till ett uterum och så...
 
 
Efter en rimlig sovmorgon och supermumsig frukost värd namnet tittade vissa på bröllopsbilder imorse medan andra fotade fina saker ut alla möjliga och omöjliga vinklar. Sen åkte vi förbi det nya IKEA fynd, ett helt separat litet varuhus bredvid det stora fina med bara fyndgrejer till fyndpriser. Ja som en gigantisk fyndhörna alltså. Gissa om jag fyndade? Fast inte några stora grejer för bilen var ju redan full av resesäng, barnvagn, onge och man. ta mig tusan om inte bagaget på nya bilen är större dock! Efter en avstickare till Funkisfabriken hamnade vi till slut på Östregård, faktiskt samma loppis som var den fösta Marsipanrosen besökte i sitt unga liv i höstas. Vi snackar loppis deluxa. C R A Z Y. Saker och folk överallt. Och inte överpriser. Hade jag kunnat skicka man och barn med posten hade jag fyllt bilen till brädden med skåp, pryttlar och en tvåmetersstege. Nu fick jag nöja mig med en vask till torpet (den vinröd/ljusblåa till vänster) och lite smågrejer bl. a till barnrummet.
 
 
Vi avslutade vår utflykt med en sen lunch på fiket i Ör. Rosen hade myror i byxorna men eftersom hon promt skulle stoppa varenda sten hon såg i munnen (grusad uteservering, behöver jag säga mer?) så fick vi turas om att ha henne ålandes i famnen. Och jo, hon hade en solhatt i värmen men det är en himla av och på-historia det där och av bilderna att döma var den mest av.
 
Nu väntar vi med spänning på den framtida fästmannen (?!) som beräknar komma om några veckor. Jo, det är faktiskt sant att Elin är i synnerligen välsignat tillstånd men hon råkar dessutom vara ett sånt där hopplöst vackert preggo. ♥
 
Foto: Sara Zetterström, Little Miss Fix It
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Katrin L

Vilken härlig dag!
Östregårds är supertrevligt! och vad söta Boo och din vän är, älskar hennes frisyr! :)

Svar: Åhh ja, definitivt en dag som stoppas långt in i hjärtat. Håller med, Elins frisyr är så där vackert slätromantisk som mitt burr aldrig kan leva upp till ;)
Little Miss Fix It

2013-06-12 @ 14:32:39
Postat av: sandra

underbar läsning.du är helt fantastisk på att skriva

Svar: Men tack snälla Sandra, dina ord gör mig alldeles überglad! :)
Little Miss Fix It

2013-06-12 @ 21:11:47
Postat av: addan

vad är det för kamera du har? kanske står men såg inte!?

Svar: Hej!Jag fotar med en Nikon D80, antingen ett 24-105mm objektiv el. 50mm 1.4 f, dessutom med Iphone 4S
Little Miss Fix It

2013-07-03 @ 16:17:50
URL: http://addan.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback