Helgen på Skrea backe

Trots att det var Kodak moments mest hela tiden blev det inte så mycket bilder från helgen ändå, jag hade ju fullt sjå att umgås. Från Malmö följde vi nämligen kusten upp mot Falkenberg för att till slut landa hos Lisa, Marcus & Lilly i den gamla prästgården i byn Skrea ute på den Halländska slätten. De blev impade att vi hittade utan vägbeskrivning (OBS! Vi hade GPS).
 
 
Där var hela familjen i full gång med middagen, förstå lyxen av att hänga vid köksön och dricka öl och äta ostar medan två proffs jobbar vid spisen. Våra små lejonungar (båda födda i augusti) dök in i lekrummet och vi såg knappt röken av dem förrän vi skulle duka bordet.
 
 
Alla var ju inte lika förutseende men det hör ju till lite finare sällskap att byta om till middagen...
 
 
Egenjagat rådjur och mozzarella från grannens mejeri. Härproducerat så en nästan blir gråtmild kan jag säga. Och proffsen kan t o m få kokt potatis att smaka himmelskt. ♥
 
 
Vi åt och njöt och pratade och när vi ätit färdigt så åt vi lite till, ni vet sådär direkt från faten. Bara för att det är just så himmelens gott! Barnen intog badkaret innan nattning och vi kunde inte låta bli att förundras lite över de här bestämda damernas likheter, det var smått omöjligt att skilja dem åt i den där hoppandes röran av varmbadad blekrosa hud och sockervaddshår i dubbelsängen. Godnatt-sagan var given: den om Belle & Boo förstås. Det är det liksom nästan lag på när man heter lika.
 
 
Efter läggning blev vi sittandes framför brasan i öppna spisen och till slut orkade vi med efterrättspajen också. Jag tror vi hade kunnat prata oss igenom hela natten men när Jesper & Marcus bestämde att de skulle ut och fiska i gryningen så var det bästa att fånga de få timmar av sömn som fanns kvar.
 
När storfiskarna åkt iväg på söndagmorgonen och alla sömntutor vaknat var det två som genast gav sig ut på en ridtur, hjälm måste man ju såklart ha!
 
 
Det som var häftigast med att hänga på Skrea var närheten till djuren. Hunden, katten, hönsen, och runt knuten kor och får, alla högt och lågt och överallt mest hela tiden - det nästan gör ont i bröstet på mig när jag tänker på vilket djurfattigt liv vi och framför allt Boo lever (skogmyrorna och mössen på torpet undantaget). Så himla fint att bara hoppa i gummistövlarna och gå ut i pyjamasen tillsammans och hämta de nyvärpta äggen som vi sen kokade till frukosten.
 
 
"Mamma, det gör inget att Stilton dricker upp min mjölk"
 
 
Två familjer i full fräs med två ungar nästan skrattretande lika, det var onekligen en supermysig helg hemma hos Lisa och hennes familj på landet. Förutom aldrig sinande samtal och en massa positiv energi så fick jag med mig familjens egengjorda olivolja och en signerad utgåva av boken om platsen vi precis upplevde. Nästa gång ska vi inte komma på semestern utan när det är fullt ös ute i ladan på gården så att vi får en kväll i deras andra vardagsrum, Prostens Pizza, också.
 
Foto: Sara Zetterström

Kommentarer
Postat av: Lisa Lemke

Hjälp vad härligt det var med besök av er! De där lintottiga blekfisarna va... 😍 Kom snart tillbaks, tack och lov för instagram va. Annars hade våra vägar aldrig korsats! :-)

Svar: Fint som snus var'e! <3
Little Miss Fix It

2015-05-14 @ 00:11:47
Postat av: Fia

Älskar bilden när tjejerna bytt om inför middagen. S å j ä v l a g u l l i g a!

Svar: Oh yes.
Little Miss Fix It

2015-05-14 @ 05:58:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback